Több ezer ember hangjától zengett a Hősök tere

Szerveződik a magyar ellenállás! – írja a MédiaForrás

Egy hónappal ezelőtt jelentette be Dr. Gődény György, hogy Budapesten a Hősök terére várja mindazokat, akik a koronavírusról másképp vélekednek, mint amit a média és a politikusok sulykolnak reggeltől estig – pártállástól függetlenül.

Mivel még mindig érvényben van a veszélyhelyzetről szóló törvény, ezért nem lehettek illúziói sem Gődény doktornak, sem a támogatóinak arra, hogy a hatalom egy ilyen rendhagyó megmozdulást majd tétlenül szemlél.

Szándékosan nem nevezzük rendezvénynek, hiszen annak szokásos eszköztárából itt semmit sem lehetett alkalmazni. Nem lehet színpad, nem lehet hangosítás, és természetesen engedélyt sem lehetett kapni rá. Ezzel tisztában volt Gődény György. és minden résztvevő, de ennek ellenére mégis megtartották, amiért le a kalappal előttük! Pedig tudták, hogy farkasszemet fognak nézni a rendőrökkel, hogy igazoltathatják majd és vegzálják őket, vagy akár meg is büntethetik, rosszabbik esetben elvihetik.

Viszont arra a rendőri jelenlétre, ami az ideérkezőket fogadta, nem számított senki! A tér minden oldalán, de még a közeli utcákban is száznál több rendőrautó, és rendőri szállító eszközök is sorakoztak. Csak a műjégpálya előtt 32 rendőrségi járművet számoltunk! Teljesen körbevették a teret az egyenruhások, de az a több ezer ember, aki ott akart lenni, ennek ellenére legyőzte a félelemkeltést, és bátran, sőt láthatóan jókedvűen lépte át a saját korlátait.

Zengett a tér a sok sípoló, csörgő, csattogó, doboló és fütyülő embertől, amikor Dr. Gődény György és Dr. Pócs Alfréd hangját meghallották. Alig fél órát kaptak a szónokok, és már jöttek is közvetlenül hozzájuk a rendőrök. Felszólították őket, hogy a törvényességet megsértik azzal, amit tesznek, ezért a gyülekezést azonnal fejezzék be, különben hatósági erővel avatkoznak be. Elmondták azt is, hogy ha nem fejeződik be a rendezvény, egyenként igazoltatják a jelenlévőket, akiket szintén megbüntetnek.

Ekkor Gődény György nagy önmérsékletet tanúsítva, és józanul mérlegelve a kialakult helyzetet, bár keserű szájízzel, de higgadtan és előrelátóan meghozta a döntést, hogy az eseményt bezárja, és mindenkit felkért arra, hogy ne szegüljön szembe a rendőrség felszólításának.

A résztvevők ekkor még nem nagyon mozdultak, de utána elindult az igazoltatás, ahol 3-4 rendőr alkotott egy csoportot, amiből volt legalább húsz, majd utána elkezdett szétoszlani a tömeg. Gődény György és Pócs Alfréd vállalva a felelősséget, továbbra is a helyszínen maradtak, és igyekeztek mindenkivel beszélni, akinek kérdése volt, és legalább egy kézszorítás vagy ölelés erejéig üdvözölni egymást.

Nagyon sokan érkeztek vidékről – az ország minden területéről. Kérdezhetnénk, hogy megérte eljönni ide Pécsről, Győrből, Nyíregyházáról vagy Szegedről? De erre semmi szükség, hiszen aki ott volt az láthatóan boldogan élte át azt a felejthetetlen hangulatot, amire már nagyon régen várt és hiányzott! Az pedig, hogy ott voltak, nem csak felejthetetlen élmény marad, hanem olyan bátorságot és elszántságot mutat, ami örökre emlékezetes lesz, és az egész országra kihat!

Az ott készült videó nézettsége 8 óra alatt a 400 ezres nézettséget is meghaladta, ami annyit jelent, hogy az 5 ezer demonstráló, aki a Hősök terére elment, legalább félmillió embernek ad majd nem csak erőt, hanem hitet is ahhoz, hogy nincsenek egyedül, és ha összefognak bármit elérhetnek!


Eredeti cikk: https://mediaforras.com/tobb-ezer-ember-hangjatol-zengett-a-hosok-tere-495

15 thoughts on “Több ezer ember hangjától zengett a Hősök tere

 1. Kedves Gyuri,
  Amikor ilyen lehetetlen helyzetekkel találjátok magatokat szembe kreatívabb megoldások kellenek. Például itt Kanadában másként oldanak meg hasonló helyzeteket. Statikus demonstrációt nem is nagyon láttam még itt. A legtöbb demonstráció vonulásos. Így az esemény híre sokkal több emberhez is eljut és esetleg még csatlakozhatnak is a menethez időközben. A vasárnapi demonstrációt is lehet, hogy jobb lett volna vonulásos eseménnyé alakítani, így nem kellett volna olyan gyorsan hazamenni a résztvevőknek mivel a járkálás tudtommal nincs betiltva. A hősök teréről, a járdán ellehetett volna vonulni a nagykörút irányában, még egészen a Erzsébet térig is és szórólapokat is lehetett volna közben osztogatni, jól ismert független covid szakértők ütős mondásaival. Ebbe a rendőrök nem köthettek volna bele. Így az embereknek is több ideje lett volna az ismerkedésre és a gondolatok kicserélésére. Legközelebb ha rendeztek egy hasonló eseményt próbáljátok ki a vonulásos módszert is.

 2. Olvastam, hogy 142 feljelentés történt. Ezeket az embereket valószínűleg meg fogják bírságolni, nagyon jó lenne egy olyan kezdeményezés, hogy hozzunk létre egy olyan pénzalapot, azok részére, akiket durván megbírságoltak (COVID bírságok), én jómagam nem vagyok ugyan gazdag ember, de szívesen fizetnék akár pár ezer forintot is, ha ezt sokan megtennék kártalanítva lennének – legalább részben – ezek a szerencsétlenül járt emberek. Egyébként megkövetem Oláh Sándor Urat, picit szigorú voltam vele, és elnézést, hogy O. Viktorhoz hasonlítottam, Sándor, te különb ember vagy! És az a felvetés, hogy hozzunk létre egy független szervert nem hülyeség, mert Fehéroroszországban is lekapcsolták a netet, már “magyar” kormánypárti politikus is megpendítette ennek lehetőségét. Minden tiszteletem a résztvevőknek!

 3. Jó napot kívánok!Én csak azt szeretném megkérdezni,miért irják azt hogy Dr.Gődény?Doktor?Nem doktor!Ne tessék félrevezetni!Köszönettel!

  1. Kedves Hölgyem! Vélhetően Ön még nem ismerte fel, hogy Magyarországon vannak ügyvéd, közgazdász, kutató és más doktorok. Ők is doktorként használják a nevüket, mert egyetemen kapták a rangjukat. Gődény doktor gyógyszerész doktor és teljesen normálisan használja a nevét Gődény doktorként és ez bármennyire zavarja Önt, nem fog változni. Javaslom, hogy barátkozzon meg a gondolattal, hogy mások nevének meghatározása nem az Ön dolga. Próbálja a jót keresni másokban, a jóindulatú, pozitív gondolatokkal sokkal előbbre viszi az egészségét.

 4. Csatlakozokom az előttem szólóhoz abban a tekintetben, hogy amennyiben pénzbírsággal sújtottak valakik/ket a résztvevők közül, szívesen beszállok egy csekély összeggel, a közös teherviselés jegyében. Az az illető ugyanis helyettem is kiállt az igazságért, mivel én nem voltam ott. Sajnos.
  Szeretném megköszönni mindenkinek, aki ott volt és persze a szervezőknek. Tartják bennünk a lelket…

 5. Köszönöm az egyetértést, ami ez előttem szóló hölgyet illeti. A hozzászólásomban egy kis baki esett. Mégpedig, ha lekapcsolják az internetet, akkor bármilyen független szerver semmit sem ér: nem lesz NET ennyi.. A független szerver gondolom egyes közösségi oldalak blokkolásának megkerülését jelenti, egyfajta alternatív kommunikációs vonallal.

  1. Hasznos lenne a világ-háló kikapcsoltatása, mert erre igazi forradalom lenne a válasz! A birkák panasz nélkül viselik a pofa-takarót, kussolnak otthon, mert ez a parancs! De ha nincs világháló, az már elviselhetetlen nekik…

   1. Egyenlőre csak kardcsörtetés volt, amit mondtak a NET lezárásával kapcsolatban, ha viszont szorul a hurok, akkor lehet, hogy megteszik. Jobb lenne úriemberek módjára rendezni ezt a “kis” vitát, de egyenlőre a politikusok elzárkóznak ettől. Gödény György nagyon szépen vezényelte a tömeget, szinte megható volt, hogy ilyen fegyelmezetten és higgadtan is lehet tiltakozni. Békés tüntetéssel is lehet hatalmas erőt mutatni, nagyon fontos, hogy tartsuk meg a morális fölényünket, hiszen mi nem cirkuszt akarunk, csak azt, hogy visszatérjen a józanság és az értelem.

 6. A férgek lecsapnak, ha csak a fővárosban indul ilyen tiltakozás! Ezt országosan, legalább megyeszékhely-szinten kell lépni (bár azt sem tartom megfelelő megosztásnak), hogy a kivezényelt droidokat kellőképpen megosszuk és ellehetetlenítsük az oszlatásban őket!

 7. Igen, felejthetetlen élmény volt ez a szellemi, lelki, testi együttlét, a közösség szeretetteljes, felemelő, mindent elsöprő ereje!!! Ecsetelhetnénk még az azt a bátorságot, kiállást, szervezőkészséget, összefogást, amellyel az értünk dolgozó ORVOSOK (igen, Gödény DOKTOR is!) megteremtették a jelenlegi helyzetet, hogy ez a megmozdulás is létrejöhetett, de Ady Endrénél szebben mindezt nem fejezte ki még senki. KÖSZÖNET MINDENÉRT!

  A Tűz csiholója

  Csak akkor születtek nagy dolgok,
  Ha bátrak voltak, akik mertek
  S ha százszor tudtak bátrak lenni,
  Százszor bátrak és viharvertek.

  Az első emberi bátorság
  Áldassék: a Tűz csiholója,
  Aki az ismeretlen lángra
  Úgy nézett, mint jogos adóra.

  Mint egy Isten, hóban vacogva
  Fogadta szent munkája bérét:
  Még ma is minden bátor ember
  Csörgedezteti az ő vérét.

  Ez a világ nem testálódott
  Tegnaphoz húzó, rongy pulyáknak:
  Legkülömb ember, aki bátor
  S csak egy külömb van, aki: bátrabb.

  S aki mást akar, mint mi most van,
  Kényes bőrét gyáván nem óvja:
  Mint ős-ősére ütött Isten:
  A fölséges Tűz csiholója.

 8. Kedves Gődény doktor úr, elnézést kérek a nevének hibás írásáért – ezennel javítottam. 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük