Mads Palsvig előadása a III. Budapesti Nemzetközi COVID Konferencián 2022-ben

Hogyan lehet megszüntetni a szegénységet, és garantálni mindenkinek a Földön a méltó életet, méltányos eséllyel a benne rejlő lehetőségek kiaknázására?

A világ bőséges. Ha valaki szegény, akkor az meg lett tervezve. Számos mód van rá, hogy nagyobb egyéni szabadságot biztosítsunk, ugyanakkor mindenki méltó életet élhessen anélkül, hogy azon kellene aggódnia, honnan lesz pénze a következő étkezésre.

Hogyan lehet felszámolni a szegénységet? Hogyan keletkezik a pénz? Ki dönti el, hogy mennyi pénz keletkezik, és kinek származik haszna a pénzgyártásból? Mi a központi bankár feladata? Miért vannak olyan kevesen tisztában a pénz keletkezésének módjával?

Miért hisznek olyan sokan a disztópikus malthusi világnézetben, amely a beépített szűkösségről szól, és hogy a világ egy nagy, nulla összegű játék?

2 thoughts on “Mads Palsvig előadása a III. Budapesti Nemzetközi COVID Konferencián 2022-ben

 1. A régmúlt történelmi tanagyaga, hogy a dagadt, zsíros “nagytőkés” az elnyomó zsarnok a kapitalizmusban.
  Igaz, volt olyan tárasasjáték, hogy “Kapitali”, ami után jött a “Gazdálkodj okosan”.
  A mai rendszer (értsd. világrendszer) NEM a “poor people” felsegítéséről szól. A jelenlegi “trend” egy sátáni hazugság (mint a többi sok ezer! is) és elképzelhetetlen, hogy egy diktatúra az emberi jólétről szóljon széles körben!
  Ez kőbe vésett igazság! Ama “ősi kígyó” is látható, hogy mit segített. A jelenlegi rendszer az ÖVÉ, és nem javítani, hanem pusztítani akar.
  Mint “Jótevő”
  Ez az egyik legocsmányabb és legnagyobb hazugsága!
  A mohó, kapzsi, és pszichopata bábjai ezt terjesztik a média által széles körben.
  És vegyük bele a FÉLIGAZSÁGOKat is, amely egy újabb csőbehúzás.
  Elv.: Oszd meg és uralkodj.
  Nyilván a zűrzavarban könnyebb uralni bárkit, mert aki a “nagyobb” (több) igazságot tárja nyilvánosságra, oda futnak a “tömegek” és éppen így könnyű lépre csalni bárkit is!

  Itt csak az isteni bölcsesség és HATALOM segít.
  Ember semmit sem tehet valósan, csak látszólag.
  Mivel az emberen TÚLMUTAT a helyzet “magva”, a probléma megoldása.
  Ami hasonló egy koromsötétben az erdőben botorkáló ember helyzetéhez.
  Lássuk be.
  Milyen igaz a Jeremiás 10:23 és hozzá a kérdés: Ha nincs a járókelő ember hatalmában, hogy irányítsa lépteit, hogyan lenne hatalmában a tipegő gyermeknek életútjának igazgatása?
  E világ urának, sátán és a démonhordáihoz képest mi emberek csak “tipegő gyermekek” vagyunk.
  :((

  Sajnos e dolgok valósak, amit lehet vitatni, de ha lenne 100% -os megoldás akkor már ABBAN ÉLNÉNK RÉG.

 2. Személyesen is, ezen kívül még kétszer is meghallgattam ezt az előadást. Nem akartam hinni a fülemnek.
  Végig az volt a benyomásom, hogy kakukktojás, sehogy se illik a többi, nagyon színvonalas, és jelentős előadás közé.
  Az egyik különös erénye a mostani konferenciának az volt, hogy az oltás és oltás károsodás ok-okozati kapcsolatát több szinten is bemutatta, néha különösen drámai módon. Nagyon jó, hogy ebben a konferencia keretben, egyben, egyszerre történt meg ez a bemutatás, hiánypótló.
  Szóval nem értem a tapsot a közönség részéről. Hihetetlen, hogy a közönség átlátta és értette, és összeállt, hogy miről volt szó.
  Már a fogalmak se érthetők, amiről beszél (pl. jövedelem adó: melyik? corporate/personal income tax, stb.), és az összefüggésekre, amiket felvetett (pl. pénzszivattyú), csak fél szavakkal utalt az előadó. Az előadó a pénznyomtatás ellen nem tiltakozott, pedig az az ő területe. A tulajdon és jövedelem viszonyokról, és az adókról nem korrekt úgy hangulatot kelteni, hogy valaki kiragad egy -egy pontot a rendszerből, és abba belekapaszkodik.
  Hitelesebb lenne gazdasági koncepciókat olyantól hallani, aki el is tudja mondani, pontos szavakkal. Egyszerre a tulajdonlást, a finanszírozást, és a bevételek létrehozását és elosztását.
  Nagyon nagy csalódás. Borzalmas volt. Nem illett a konferencia színvonalához.
  Mi lehetett az előadás célja? Az ajánlott megoldás számomra értelmezhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük