Kaliforniában a Moderna vakcina egy keverékének szüneteltetését kérik allergiás reakciók miatt

SACRAMENTO, Kalifornia – A kaliforniai egészségügyi tisztviselők azt javasolják, hogy a szolgáltatók szüneteltessék a Moderna COVID-19 vakcina adott tételének beadását a vizsgálat alatt álló lehetséges allergiás reakciók miatt.

Dr. Erica S. Pan kaliforniai állam epidemiológusa vasárnap este nyilatkozott a „041L20A” tételről.

“A szokásosnál nagyobb számú allergiás reakciót jelentettek egy adott Moderna vakcina tételről, amelyet egy állami oltási klinikán adtak be. Kevesebb, mint 10 személy szorult orvosi ellátásra 24 órán belül” – mondta Dr. Pan.

“Rendkívüli óvatosságból és a vakcinák rendkívül korlátozott kínálatának felismeréséből adódóan azt javasoljuk, hogy a szolgáltatók más rendelkezésre álló oltóanyag készletet használjanak, és szüneteltessék a Moderna 041L20A tételű vakcináinak beadását amíg a CDC, az FDA, a Moderna és az állam vizsgálatai be nem fejeződnek. Amint tudjuk értesítjük önöket a továbbiakról. “

Ilyen tételű oltóanyagból több mint 330 000 adagot osztottak ki az állam 287 szolgáltatójának. A szállítmányok január 5. és 12. között érkeztek Kaliforniába – közölték a tisztviselők.

Az egészségügyi tisztviselők szerint az államot nem értesítették más, a tételhez kapcsolódó további esetekről.

“A gyártó, a CDC és az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala (FDA) felülvizsgálják a tételt és a kapcsolódó orvosi információkat.”

“A COVID-19 vakcina szolgáltatóinak folytatniuk kell a szokásos óvintézkedéseket az allergiás reakciók és a lehetséges nemkívánatos események felismerése és kezelése érdekében “- áll a közleményben.

Az egészségügyi tisztviselők várhatóan a héten fognak frissítést adni a helyzetről, mikor többet megtudnak.

További információ angol nyelven itt található

Forrás: Fox11 LA

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük