Felfüggeszthetik Ursula von der Leyen mentelmi jogát!

2023. április 5-én Frédéric Baldan, egy akkreditált uniós lobbista Belgiumban vitte bíróság elé a Pfizer és Ursula von der Leyen közti megállapodások ügyét.

Jó esélyt lát arra, hogy az oltóanyagvásárlással kapcsolatos SMS-ek nyilvánosságra kerüljenek. Mivel von der Leyen személyesen és teljesen egyedül, az Európai Bizottság és a tagállamok helyett, illetve azok beleszólása nélkül egyezett meg az 1,8 milliárd értékben vásárolt Pfizer-géninjekciók szerződéskötési feltételeiről, ezért a belga jog szerint személyesen viseli a felelősséget is. Az ügy kapcsán felfüggeszthetik von der Leyen mentelmi jogát.

Link: https://tkp.at/2023/04/18/klage-von-eu-lobbyist-reicht-klage-ein-leyens-pfizer-sms-erstmals-fall-fuer-strafrecht/

2 thoughts on “Felfüggeszthetik Ursula von der Leyen mentelmi jogát!

  1. Pitiáner csalók és tolvajok ülnek börtönben, miközben ez a velejéig romlott, korrupt figura, akit mostanra emberiség elleni bűncselekményekért kellett volna életfogytiglanra ítélni, még mindig szabadlábon él és virul, utazgat, többszáz millió EU-állampolgár megkérdezése nélkül és a fejük fölött hoz róluk döntéseket, és ez szemmel láthatóan senkit sem zavar egy maroknyi tisztességes EU-képviselőn kívül.
    Ha minden kötél szakad, majd egészségügyi okokra hivatkozva lemond, természetesen rekord végkielégítéssel. Borítékolható, hogy egy napot sem fog börtönben tölteni. Legalábbis ha az igazságszolgáltatásnak nevezett gittegyleten múlik.
    Már a korrupció gyanújával korábban letartóztatott fő EU-parlamenti gyanúsítottat is kiengedték az előzetes letartóztatásból. Idővel majd nyilván elsikálják az ő ügyét is, ahogy szokták. Business as usual.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük