Egyesült Államok: A Johnson & Johnson oltásokat szüneteltetik véralvadási szövődmények miatt!

New York Times: Az amerikai egészségügyi hatóságok azonnali hatállyal szüneteltetik a Johnson & Johnson vakcina kiszerelését és adagolását súlyos, heteken belül jelentkező és életet veszélyeztető véralvadási szövődmények miatt! Ez lett a sorsa az Astra vakcinának is, azt más országokban egyébként második dózisban sem engedik beadni, ha már valaki megkapott belőle egyet!

Az amerikai egészségügyi hatóságok a J&J társaság koronavírus elleni oltásának leállítását követelték, miközben hat amerikai nőnél kialakult súlyos betegségeket tanulmányoznak.

WASHINGTON – A Johnson & Johnson koronavírus elleni oltásprogramját kedden hirtelen leállították az egész országban, miután a szövetségi egészségügyi hatóságok szünetet kértek az oltás alkalmazásában, mivel egy ritka véralvadási rendellenességet vizsgálnak, amely hat beoltottban jelentkezett.

Mind a hat 18 és 48 év közötti nő volt, és a betegség az oltástól számított egy-három héten belül alakult ki. Az egyik, Virginiában élő nő meghalt, egy másik nő pedig kritikus állapotban került kórházba Nebraskában.


Forrás: www.nytimes.com/2021/04/13/us/politics/johnson-johnson-vaccine-blood-clots…

4 thoughts on “Egyesült Államok: A Johnson & Johnson oltásokat szüneteltetik véralvadási szövődmények miatt!

  1. Az ÁNTSZ oldalán keresgélve találtam egy 2014-es információt, bár archív tartalomként tüntetik fel (https://www.antsz.hu/felso_menu/temaink/jarvany/jarvany_archivum/oltasbiztonsag/oltast-koveto-nemkivanatos-esemeny.html), az oltást követő nemkívánatos eseményekre vonatkozóan. Idézek ebből: “Oltást követő nemkívánatos eseménynek minősül minden olyan esemény, amely védőoltás beadása után jelentkezik, és amelynek észlelésekor nem zárható ki az oltással való összefüggés. Az oltásokkal szemben nem alkalmazható az „ártatlanság vélelme”: folyamatosan bizonyítani kell, hogy hatásosak és biztonságosak/ártalmatlanok.” Elgondolkodik az ember azon, hogy végignézve az oltásokat kísérő lakossági tájékoztatókat, általában olyan lehetséges mellékhatásokat sorolnak fel, melyek leggyakrabban múló tünetek. Mivel embereken soha nem tesztelték ezeket a vakcinákat, honnan tudhatnák a fejlesztők a szervezetben valóban végbemenő, zajló változásokat? Esetleg más gyógyszerekkel való kölcsönhatásokat? Mivel úgy van kitalálva az egész, hogy felelősség sem terheli az oltóanyag gyártókat, és ha bizonyítható lenne az összefüggés, persze ha kivizsgálnák (pl.boncolás) az oltás utáni halálozások okát, hogy lehetne érvényesíteni a fenti idézet tartalmát?

      1. Igen, mindenképp. Jó hír, hogy a 04.01-jén beadott Alkotmányjogi panasz iktatásra került. Azoknak a családoknak, ahol, sajnálatos módon, oltás utáni elhalálozással kell szembenézniük, ragaszkodniuk kellene min. egy független boncoláshoz, szakértői véleményezéshez, ami esetleg rámutathat az összefüggésre, és nem tudomásul venni, hogy a vírus miatt következett be a halál.

        1. az egész olyan mint a polip. Aki nincs benne a hazudozásban szándékosan, az az egóját, az állását és a paciens körét védi, amikor hazudik tovább. Mindenütt olyanok vannak, akik valami miatt kénytelenek már hazudni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük