Dr. Tamasi József belgyógyász, böjt-terápia szakértő tanácsai a böjti időszakra

Böjt-terápia, avagy a szike nélküli sebészet. “Aki erős, egészséges, fiatal akar maradni, az legyen mértékletes a testével, tiszta levegőt lélegezzen, gyógyítsa a bajait inkább böjttel, mint gyógyszerrel.” – HIPPOKRATES

Az EGY TV riportja.


További böjt információk: https://tamasidr.hu/


3 thoughts on “Dr. Tamasi József belgyógyász, böjt-terápia szakértő tanácsai a böjti időszakra

  1. Érdekes ez az idézet: “Aki erős, egészséges, fiatal akar maradni, az legyen mértékletes a testével, tiszta levegőt lélegezzen, gyógyítsa a bajait inkább böjttel, mint gyógyszerrel.” – HIPPOKRATES. Nem tudtam, hogy a böjttel való gyógyítás Hippokratesztől van. Én Bicsérdi Béla módszerének hittem. Bicsérdiről Schirilla György távfutó egyik könyvében olvastam. Szerintem jó lenne, ha e honlap megismertetné olvasóit Bicsérdi Béla munkásságával.

  2. Kedves Tamasi József!

    Tavaly májusban minden ok nélkül elkezdtem fogyni 73 kg-os súlyról. Megjegyzem 181 cm magas, vékony csontú vagyok és rendkívül szálkás kisportolt alkatom volt, az erőnlétem bőven átlag feletti. A további sport mellett egyre többet ettem és ennek ellenére csak fogytam és fogytam. És gyengültem.
    Októberben közepén gondoltam egyet, hogy kutyaharapást szőrivel gyógyítják és 64 kg-os testsúlynál belekezdtem egy vizes böjtbe amit egy hétig csináltam. A súlyom a végére nagyjából 60 kg volt.
    Utána folytattam az évtizedek óta megszokott napi 2-szeri étkezésemet, és másfél hónap múlva a súlyom kicsit 70 kg felett volt. Ezt most is nagyjából tartom és az erőnlétem is nagyrészt visszatért. Az autofágia működött.
    Még most is sovány vagyok, de ha a tanácsát nem megfogadva végigcsinálnék egy 2 hetes vizes böjtöt. nem lehetséges, hogy a böjt után 2 hónapra 75 kg-os lehetnék? És egy kis tartalékot is képeznék a szűkös időkre, ha neagyjisten mégis megvalósulna, hogy digitális pénztárca és oltási igazolás nélkül nem léphet majd be az ember a kisboltba se.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük