Bukaresti Ítélőtábla: nem törvényes a nyílt tereken a kötelező maszkviselet

Nem törvényes a nyílt tereken a kötelező maszkviselet, derült ki a bukaresti Ítélőtábla szerdán hozott ítéletéből – írja a Ziare.com.

Egy konstancai ügyvéd, Minodora Ion, panaszoltba be a Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóságot (DSU) a fővárosi Ítélőtáblánál, ahol megvizsgálták a nyílt tereken a maszkviselést kötelezővé tévő december 18-án hatályba lépett 4660427-es számú határozat törvényes alapját és mint a december 23-ai ítélethirdetésből kiderült, törvénytelennek bizonyul a nyilt terek kitétel.

Az ítélet nem végleges, az intézmény nem is tette a honlapján közzé, a DSU-nak lehetősége van fellebbezni a döntés ellen.

Erről maga az ügyvéd számolt be a lap megkeresésére, aki azt is elmondta, hogy pontosan az érintett DSU által kezdeményezett határozat 4-es cikkelyéről van szó, annak 15-ik pontjáról, amely kimondja, hogy kötelező ‘a zárt és nyílt terekben’ a védőmaszk használata.

Az Ítélőtábla bekérette a teljes dokumentációját az érintett határozatnak, amelynek a szervezet eleget is tett, viszont a „nyílt terekre” vonatkozó maszkviselési kitétel nem minősült a törvény által kellően megalapozottnak. Az esetre reagálva egy volt szenátor, ügyvéd, Iulian Urban, az új egészségügyi minisztertől kérte, hogy mentse fel dr. Raed Arafatot, a DSU vezető tisztségét betöltő államtitkárt a megbízatása alól – írja a Mediafax.

Amennyiben az ítélet véglegessé válik, országszintű hatása lesz, ugyanis nem lesz kötelező a nyílt tereken a maszkviselés.

Forrás: Transindex

4 thoughts on “Bukaresti Ítélőtábla: nem törvényes a nyílt tereken a kötelező maszkviselet

 1. A maszkhordási kötelezettséget lesz a legnehezebb eltöröltetni mivel az egy hosszabb távú agyprogramozási stratégia része. A tömegeknek nincs tapasztalati tudomása a járványról – mert az nem létezik, ezért kell egy vizuális jel amivel fellehet tartani a tömegekben a halálfélelmet, a betegségtudatot, iszonyatos rendellenességeket okozva ezzel elsősorban a felnövekvő generációk mentális és spirituális fejlődésében – a pszichológusok és a neurológusok már egy ideje kongatják a vészharangot.
  A tudatalatti nem érti a nyelvet csak a szimbólumokat – a maszk a tudatalattihoz beszél. Akik foglalkoztak reklámmal (ami ugyancsak szimbolikus nyelvezettel dolgozik) tudják hogy az a reklám a legtökéletesebb amelyik szubliminálisan szólítja meg a célközönséget – adja el a terméket. A maszkviselésnek is ez az értelme a termék, a betegségtudat bekódolása az emberek tudatába tudatalatti módszerekkel, így kicselezve a tudati kontrollt. Ezzel összhangban már nem beszélnek egészséges emberekről sem, hanem megalkották a tünetmentes egyén fogalmát ami az egészséges ember definícióját van hivatva felváltani. Az új fogalom értelme – betegség – igaz az egyén per-pillanat tünetmentes de akár mikor tüneteket produkálhat. Más szóval egészséges ember nincs is csak átmenetileg tünetmentes. A cél hogy ezt a tudatállapotot beégessék a tömegek gondolkodásába.

  1. És így növekszik a következő generáció.. Engedélyével, ezt a kis megvilagositó erejű összefoglalót továbbítom, elsősorban kisgyermekes szülőknek.

 2. Nagyon jó a figyelmeztetés. A gondolatmenet szépen mutatja, hogy a maszkviselés nem értünk van, hanem ellenünk. Tegyünk még hozzá annyit, hogy az embernél valami akkor válik szokássá, ha legalább 90 napig (kb három hónap) ismétlődően csinálja. Emiatt még rövid időre is – ha lehetséges volt, mert nem volt, aki figyelje – mindig lehúztam a maszkot legalább az ajkamra, abban a tudatban, hogy megtöröm a 90 napot.

 3. Erdélyben van néhány barátom akikhez gyakran kijárok. Megfigyeltem, hogy ott a nagyvárosokban is sokkal nyugodtabbak az emberek és nem is
  nagyon foglalkoznak ezzel a covid hülyitéssel. Annak ellenére hogy maszkviselés volt előirva, nagyon kevesen hordtak maszkot. Senki nem foglalkozott azzal, hogy a másik hordja-e vagy nem. Nem hisztériássak az emberek mint itt Magyarországon vagy a nyugati országokban. Sokszor leteszik itt az emberek hogy Románia. Ennek ellenére azért van böven mit tanulnunk az erdélyi emberektöl. Sokkal összetartóbbak mint mi, nem olyan megosztottak mint mi és nem támadóak egymással szemben. Itt imádják az emberek ha egymásnak eshetnek és vad értelmetlen káromkodásokkal szidhatják egymást.
  Erdélyben ilyen nem tapasztalható. Kb 20 éve egy külföldi tanfolyamon azt mondta nekünk a tanárunk : agresszivitás helyett legyél inkább nagyvonalú, minden nap indistsd a napodat akár egy idegen felé egy mosollyal és udvariasággal. Ha ezt teszed, akkor ez az energia megy annál az embernél is tovább. Ne a haragot terjesszük és a megosztottságot, hanem az emberi összetartozást. Csak így lehet legyőzni azt a zsarnokságot, akik ránk eröszakolták ezt a mocskos játékot ami most folyik. Ősszefogni és összetartani, ez az egyetlen erő ami győzhet. Ugyanezt láthatjuk azoktól az emberektől is akik itt értünk küzdenek az egész világon. Összetartással segítsük a munkájukat. Mit jelent az ősszefogás ? Egy hurkapálcát könnyen eltörsz, de fogjál össze ezer hurkapálcát, azt már meghajlitani sem tudod. Ilyen apró dolgok is kivezetö utak a szájkosaras rémuralomból.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük