Bécsi Nyilatkozat: 2022. december 16.

Globális orvosi nyilatkozat. Szabadságaktivisták a világ minden tájáról gyűltek össze Bécsben, hogy megünnepeljék összejövetelüket és megosszák ezt az orvosi nyilatkozatot.

A világ minden tájáról érkező orvosok globális felhívása (https://rwmalonemd.substack.com/p/a-global-proclamation)

Mi, a világ polgárai, akik hűek vagyunk az élethez, a szabadsághoz és a boldogságra való törekvéshez, azért gyűltünk össze itt Ausztriában, hogy a következőket hirdessük:

1. Minden emberi élet szent és felbecsülhetetlen érték, amelyet tiszteletben kell tartani és meg kell becsülni.

2. Gyermekeink a legértékesebb kincsünk, és gyermekkorukat és jövőjüket meg kell védeni biztonságos hely, oktatás, művészetek és egyéb erőforrások biztosításával, hogy bármilyen területen is virágozzanak, amit csak akarnak.

3. A gyermekeink egyben a jövőnket is jelentik, és őket meg kell becsülni és védeni kell.  Nem szabad őket kulturális háborúk csatatereként használni.

4. A jólét támogatásával és az emberi méltóság tiszteletben tartásával meg kell védenünk társadalmunk legkiszolgáltatottabbjait.

5. A nyilvános vita nagy jelentőséggel bír. Elfogadhatatlan, hogy a közegészségügyi szakemberek, tisztviselők vagy kormányok cenzúrázzák, elhallgattassák vagy megfélemlítsék a nyilvánosságot, orvosokat, egészségügyi szakembereket vagy újságírókat.

6. A bizalmat nem lehet kikényszeríteni. A közegészségügyi ajánlásoknak a tényekre kell épülniük, és soha nem szabad félelmet vagy szégyent használniuk az emberek manipulálására vagy kényszerítésére.

7. A közegészségügybe vetett bizalmat ki kell érdemelni, nem pedig feltételezni.  A feddhetetlenség és az átláthatóság alapvető fontosságú.

8. A gyülekezési és szólásszabadság alapvető emberi jog.  E jogok semmibe vétele az emberi méltóság megsértése.

9. A pszichológiai műveletek és megbízási stratégiák és taktikák alkalmazása az orvosi termékek és eljárások elfogadásának kikényszerítésére a bevett orvosi etika alapvető megsértése.

10. A testünk, a családunk, a választásunk. Nincs orvosi kötelezés.

A remény és a megújulás idején a jóakarat, a család és a közös közösség mellett állunk ki.  Mindannyiunkat összekötnek ezek az egyetemes igazságok: az emberi méltóság, az integritás, a személyes szuverenitás és a gyülekezés, a szabad beszéd és a jövő nemzedékek védelmének alapvető jogai.


https://www.anhinternational.org/news/a-global-doctors-declaration/


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük