Az első németországi polgári peres eljárás a Biontech ellen

2023 március 15-én kezdődik az első németországi polgári peres eljárás a Biontech ellen. Egy 57 éves nő perelte be a géninjekció-gyárat a szívkárosodása miatt és kártérítést követel.

A “Welt” így fogalmaz: “A következő hónapokban felgyorsul Németországban a kovid elleni oltásokból eredő esetleges egészségkárosodások jogi feldolgozása.”

https://www.welt.de/wirtschaft/article243832431/Zivilklagen-eingereicht-Erster-Impfprozess-in-Deutschland-gegen-Biontech-beginnt-im-Maerz.html


Ez számomra egyértelmű volt, hogy idén elkezdődnek a jogi eljárások. És a politika is tisztában volt vele, hogy nem tudják a végtelenségig a szőnyeg alá söpörni az oltáskárosodásokat. Nem ok nélkül módosították 2019 december 12-én itt Németországban a teherkiegyenlítési törvényt, amely 2024 január 1-jével lép majd életbe. Mire a perek befejeződnek, addigra pont hatályba lép a törvény, ami alapján velünk fogják megfizettetni a kártérítéseket. Jól ki lett ez találva.


Biró Éva

5 thoughts on “Az első németországi polgári peres eljárás a Biontech ellen

 1. Mit jelent az hogy “velünk fogják megfizettetni a kártérítéseket.”. Kivel??? Esetleg a becsületes adófizetőkkel?

  1. Naná! Amerikában már 1986 óta teljes immunitást élvez az oltóanyag-maffia, így az állam az oltáskárosodottak kártalanítására létrehozott egy szervezetet az adófizetők pénzéből, ahol – nagyon szigorú kritériumok alapján és nagyon ritkán – megítélnek egy korlátozott összeget, szintén az adófizetők pénzéből.
   Vagyis a profit a pharma-maffiáé, a felelősség és a vele járó kártérítési kötelezettség meg az adófizetőké. Ki van ez találva, és nem tegnap óta.

  2. Tisztelt Németh Ádám!

   Úgy gondolom, hogy a probléma lényegére ráérzett. Az oltatlan és oltott adófizetők adóforintjaiból fogják finanszírozni ezeket a kártérítéseket és ha az nem elég az államok majd vesznek fel hiteleket, például az IMF-től erre a célra. Ezzel, vagy ezzel is csak a középosztályt gyengítik ami a háttérhatalom legfőbb célkitűzése.
   Nekem az a véleményem, hogy a lezárások, elbocsátások, oltások miatt károsult oltottaknak és oltatlanoknak a hazug politikusokon, orvoscelebeken, álszakértőkön kellene elverniük a port és nem csak képletesen fogalmazva. Az elvesztett éveket és elvesztett egészséget úgysem lehet már visszahozni de akkor legalább a felelősökkel számoltassák el a veszteségeiket.

 2. Színjáték az egész. De: még ha kártérítést is kap a hülye oltott a szívkárosodása miatt, az segít-e a károsodott szívén? Gondolkodni kellene, hülye oltottak, és levonni a tanulságot! A károsodott szív a tanulópénz az ostoba, hiszékeny hozzáállásért. Senki más nem felelős, csak az, aki aláírta a papírt, holott erre nem volt kötelezve. Mindvégig mindenkinek megvolt a választási lehetősége az oltásra vagy az oltás elutasítására! De könnyebb volt a nyavalygás, hogy kell a munka, tanulás, szórakozás, nyaralás, karrier miatt. Most meg kell kérni a károsodott szívet, hogy károsodással végezze az élete hátralevő ideig a munkáját, hogy a tulajdonosa tovább dolgozhasson, tanulhasson, szórakozhasson, építhesse a karrierjét és nyaralni járhasson! Az oltatlankárosultaknak járó kártérítésekről írjatok, nagyokosok!

  1. Pontosan. Aki önként oltatott menjen a francba. Akit viszont elküldtek fizetésnélküli szabadságra, meg kirúgtak, meg nem voltak hajlandók kezelni kórházakban (sőt még most sem) csak mert oltatlan, azoknak jár a kártérítés. Az oltottak közül csak azoknak adnék valamicskét, akiket kényszerítettek és beadták derekukat, bár nekik se szívesen….valami csökkentett kis kártérítést oszt jóvan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük