Tömegformáló pszichózis

Forrás: Mattias Desmet about Mass Formation and modern society

https://youtu.be/ZltdPfal5x0

https://www.bitchute.com/video/GKnpia0ZanAf/


Magyar felirat: Kronome Balázs

11 thoughts on “Tömegformáló pszichózis

 1. Érdekes, feltűnően gyakran következnek be olyan véletlen események, amelyek pontosan alátámasztják a globalisták fő „narratíváit”, mondhatni, a kezükre játszanak.
  Tavaly pl. Franciaországban is pusztítottak erdőtüzek. A lángra kapott, végóráit élő Föld reggeltől estig szerepelt a kiemelt hírekben. Végig klímarettegtük a nyarat, közben csak halkan érkezett néhány hír, miszerint a francia bíróságok több tucat gyújtogatásos ügyben hoztak ítéletet. Görögországban és Spanyolországban szintén tarthatatlanul komikus volt már az erdő- és bozóttüzeket állandóan a klímaváltozásra fogni, a hatóságok kénytelenek voltak a szándékos gyújtogatások lehetőségét is felvetni.
  Tavaly pl. az USA-ban, sorozatban több mint 100 élelmiszer raktár, elosztó- és feldolgozó üzem, állatfarm, vágóhíd égett le kiderítetlen okokból, furcsa egybeeséssel az ún. globális élelmiszerláncok megszakadásával és az amúgy is meredek emelkedésnek indított élelmiszerárakkal.
  A következő cikk a tűzeseteknek nem ezen árnyékos oldalán halad. Világos az elejétől a végéig. Áttekintést ad arról, hogy a közvélemény előtt furfangos átvezetéssel most folyik „a klímaváltozás környezetvédelmi kérdésből közegészségügyi kérdéssé alakítása”. A WHO is a „klímaegészségügyivészhelyzetre” helyezte át a hangsúlyt (legalábbis addig, amíg elérkezettnek nem látja az időt, hogy ismét globális „X-betegséget” jelentsen be). Érdemes a nem túl hosszú cikket elolvasni. A közeljövő agytágító programja körvonalazódik, a levegőminőségre kihegyezve:

  https://off-guardian.org/2023/06/08/how-canadian-wildfires-are-turning-climate-change-into-a-public-health-emergency/
  Hogyan változtatják a kanadai erdőtüzek az éghajlatváltozást „közegészségügyi vészhelyzetté”
  203.06.08.
  Az éves erdőtüzek lecsaptak, ez szokás szerint éghajlati pánikkeltést és a társadalmi ellenőrzés menetrendjének reklámozási kísérletét jelentik.
  A kanadai futótüzek mindenhol a címlapokon szerepelnek, de ez a legutóbbi adag éghajlattal kapcsolatos félelempornó csak egy újabb állomása annak a propagandakampánynak, amelynek célja a covidról az éghajlatra való átállás.

  1. Láttam egy filmet, hogy gyújtanak tüzet drónokkal..
   Ezket mind szándékosan okozzák, ahogy az elmúlt egy évben az sem volt véletlen, hogy 100 húsfeldolgozót gyújtottak fel, vagy köteleztek kénszervákásra.Ennek következtében az ISA baromfiállománya az 1962-es szintre esett vissza.

   Nem véletlenek a vonatbalesetek sem, amelyik mind vegyi anyagot szállítottak, és amelyek óriási és helyrehozhatatlan károkat okoztak a vízellátásban.Gyakorlatilag mérgezik a vizet.

   A khahovkai gát felrobbantása újabb merénylet volt az ott élőkkel szemben.
   700.000 embernek nincs ivóvize, előbb vagy utóbb lakóhelyük elhagyására kényszerülnek, és ez is a terv. Lakosságcsere zajlik. Épül új Kazária..
   https://www.zerohedge.com/geopolitical/700000-people-without-clean-fallout-nova-kakhovka-flooding-mounts

   Ukrajna már nincsen.
   “Miközben senki sem figyelt oda, a múlt hónapban a kijevi banda eladta Ukrajnát 8,5 billió dollár értékű BlackRocknak.
   A megállapodást az ukrán kormány és a BlackRock alelnöke, Philipp Hildebrand kötötte meg.
   Létrehoznak egy Ukrán Fejlesztési Alapot (UDF) az „újjáépítésre”, amelynek középpontjában az energia, az infrastruktúra, a mezőgazdaság, az ipar és az informatika áll. A BlackRock fel fogja zabálni az összes megmaradt értékes vagyont, amely Ukrajna farkává válik: a Metinvesttől, a DTEK-től (energia) és MJP-től (mezőgazdaság) a Naftogaz-ig, az Ukrán Vasutakig, az Ukravtodorig és az Ukrenergo-ig.”
   https://www.zerohedge.com/political/escobar-putin-and-what-really-matters-chessboard

 2. 57:21 számomra a legérdekesebb rész. Azt állítja Desmet, hogy ránk fogják kényszeríteni az intézkedéseket, de megoldás ha beszélünk róla.
  Eddig ez a negyedik év, hogy “beszélünk róla”, de sajnos a lényegről alig valaki beszél. Az intézkedéseket pedig ránk kényszerítették.
  Nem mindegy, hogy miről beszélünk, és pont ezért sikertelen a “beszéljünk róla”.
  Dr. Cowan a spekuláción alapuló, vagyis alaptalan tudományt kérdőjelezi meg, és mindig alátámasztja valós tényekkel, amikor bemutatja a valós működést. A racionális elmém pedig fel is képes a megkülönböztetést fogni, sőt a spirituális részem is. Ezen oldal videói arról tájékoztatnak aktuálisan, hogy a világ “beszéd” hol tart. Ott, hogy az oltás sérülést és többlethalálozást okoz. Addig, hogy az egész akció alapja egy hatalmas hazugság, tudományos csalás, addig nem sikerült a világ vezető “tudós” társaságának eljutni, szégyenszemre. Ők maradnak a spekulációnál, és ez nem a logikai észlelés korlátja, hanem a nem észlelés korlátja, és mégcsak nem is spiritualitás. Hanem egyszerűen butaság.

 3. A tömegpszichózis, a hatalomgyakorlás legfőbb eszközeként az emberi gyengeségre épít, azt lovagolja meg:

  Nagyon örülök, hogy felkerült ez a beszélgetés, ami rendkívüli élmény volt.
  A Covidon a világ elbukott, pontosan azért, mert a tömegpszichózis módszere tökéletesen működött.
  Mivel most már amit kell tudunk a kamu-járványról, az erőinket arra kell összpontosítani, hogyan és mi módon védekezhetünk ellene.
  A feltett beszélgetés nagyon jó volt, és nagyon informatív, de nem árt összefoglalni a lényeget, hogy a tömegpszichózisnak milyen főbb elemei vannak, és hogyan vezettek meg bennünket, mert így szétszálazva, jobban látjuk az elkövetett hibákat, amit ki kell tudnunk védeni a jövőben.

  1.) A szorongás pszichózisa:
  Az emberek a fogyasztói társadalomban elszigetelődtek, elveszítették jövőképüket, biztonságérzetüket.
  A dolgok mindig változnak, és rosszabbra fordulnak, és az ettől való félelem felemészti a testet, és a lelket.
  Mert az emberi szervezet a biztos rosszhoz is képes alkalmazkodni, de a bizonytalanhoz nem.

  2.) A félelem pszichózisa:
  Alapigazság, hogy az ember önként feladja teljes szabadságát egy vélt biztonságért cserében.
  9/11 volt ennek a főpróbája, és ezt követően valamennyi országban súlyos megszigorításokat, ellenőrzéseket vezettek be, és jelentősen korlátozták az emberi szabadságot. Akkor és ezekkel az intézkedésekkel alapozták meg a totalitárius világállamot.
  A COVID-nál csak egy sokkhatás kellett, és a rendszer világhálózata kifogástalanul működött:
  Nem ők zártak be bennünket, hanem mi zártuk be magunkat saját félelmeink önnön ketrecébe.

  3.) A közösség hiánya miatti pszichózis:
  A közösséghez való tartozás élménye helyett az okos-eszközök, és a közösségi tér az irányadó, és a a társadalom darabjaira hull szét, és ez egyben rombolja a hitet, erkölcsöt, ami egy társadalom kohéziós ereje.
  Nincs vagy alig van lehetőség őszinte beszélgetésekre, vitákra, amelyek eligazodási pontot jelentenének a véleményalkotásra az adott hivatalos narratívával szemben.
  Emiatt mindenki egyedül marad, védtelenné és végzetesen befolyásolhatóvá válik minden hivatalos narratívával szemben.

  4.) A kirekesztéstől való félelem pszichológiája:
  Az embereket Hollywood szemfényvesztése, és a politikai marketing tucatlényekké silányította.
  Akik megpróbálnak másképp gondolkodni, netán annak hangot adni, azt retorziók érik, azt meghurcolják, végül a közösség kiközösíti.
  Ezért inkább ezek a hangok is lecsendesednek és beállnak a sorba, meggyőzve magukat, hogy biztos a többieknek van igazuk.

  5.) Csordamentalitás:
  Az embereket az egész világon televíziós reklámok, médiapropagandák, a média erre a célra használt emberei irányítanak, és mondják meg, hogy mi a jó, mi a rossz, mi a követendő, és mi az elutasítandó, és így a csoportszellem elnyomja a kritikus gondolkodást, vagy az ellenvéleményt.

  6.) A gondolkodás hiánya:
  Az emberek elkényelmesedtek, elfelejtettek beszélgetni, vitatkozni értelmes dolgokról.
  Ezért azt gondolják, hogy sokkal egyszerűbb, ha elfogadják a propagandát, vagy a többség véleményt.
  Alternatív anyagokat olvasni, gondolkodni, tényeket és összefüggéseket értelmezni, abból következtetéseket levonni, az melós, az nem kell.

  Összegzésül:
  Úgy gondolom, hogy azok, amik valamilyen fórum követői voltak, egy olyan közösséget alkottak, akik megosztották tudásukat, és ismereteiket egymással, így sok ember és sok család mérte fel reálisan a helyzetet, vitatva a hivatalos narratívát, és elszenvedve a kiközösítést, hogy összeesküvéselmélethívőnek tartották őket.
  Kitartottak annak ellenére, hogy nem mehettek színházba, moziba, edzőterembe, vagy bárhová. Az élet bennünket igazolt, hogy a megfogalmazott kételyeink jogosak voltak.
  Bennünket már nem kell meggyőzni, és azóta sokak elméje megvilágosodott, és ők is mellénk állíthatók.
  De most nem csak egy újabb labor-vírussal kell szembe néznünk, hanem pénzügyi és gazdasági összeomlással, és számos nélkülözéssel, miközben az ellenség gyors tempóban halad az Új Világrend felé.
  Közös gondolkodással ki kell találni, hogy milyen módon lehet tiltakozni, vagy bojkottálni a bevezetendő intézkedéseket.
  Reményre jogosít fel az, hogy egyre nő azok száma, akik megvilágosodtak.
  A világ forrong, és van esély arra, hogy megakadályozzuk a sátáni gonosz terv végrehajtását!
  Isten legyen velünk!

 4. Két hir, ami látszólag nem is függ össze egymással.

  1)
  Az oltáspártiak igy intézkednek.

  Megszüntették az oltási kötelezettséget – visszamenőlegesen. (A Szilaj Csikó megjegyzésével)
  https://www.szilajcsiko.hu/single-post/megszuntettek-az-oltasi-kotelezettseget-visszamenolegesen-a-szilaj-csiko-megjegyzesevel

  2)
  Amig sokan a pofátlan és beképzelt nyugaton vagy otthon roboltolnak, addig a magyar úraságok halálra keresik magukat.

  A honvédelmi miniszter több mint 3 milliárd forintot keresett tavaly
  Forrás: https://kuruc.info/r/2/260404/

  Milyen haza ez ?

  Azért ilyen a mi hazánk, mert a nagy úrak régen is ezt a csúf játékot üzték velünk.
  És közben az úraságok hazafias szólamokkal és kemény törvényekkel kényszeritik a szegény magyart munkára és katonáskodásra.

 5. https://huntv.info/video/magyarorszag-mezogazdasagi-es-vizgazdalkodasi-tevedesei/

  Ez az előadás pedig a földtömeg formálásról szól, de én áthallom belőle a párhuzamot a test”tömeg” formálással is.
  A természetben régóta sikerült elpusztítva, leszegényítve átalakítani a környezetet, a jól bevált víz megvonásos és mérgezéses receptet újra és újra alkalmazva, most pedig célirányosan mindez a testen belül és kívül is történik egyszerre.
  Kísérletekkel igazolt tudományos bizonyítéka annak, hogy mindez a természet megerőszakolás hasznos az ember és a környezet számára? A beetető magyarázat a fekete mágia elmélete, és a hamis kalkulációk, amik sok számszerűsítendő tényezőt figyelmen kívül hagynak (önbecsapó spekuláció). A kísérletek a károkozást igazolnák (igazolják).

 6. Tipikus nyugati demagógia. Ez a belga megszállottan prédikál a tömegpszichózis szörnyűségéról. Hivatkozásai között találhatók valóban szörnyűséges esetek, olyanok, mint a hitleri fajelmélet vagy a Covid-fasizmus képmutató ideológiája, és ezt erényeként lehet elkönyveni. De közéjük sorolja a “kommunizmus” ideológiáját is, mintha szörnyűség lenne az, hogy egyik “ember” (ill. a “kommunizmusban” egyik társadalmi osztály) kizsákmányolja a másik ember, osztály munkáját). Holott az a társadalmi formáció még sehol, soha nem valósult meg. (És ez a demagógiga, sajnos, fellelhető az itt, egyébként jószándékú orvosok hivatkozásaiban is). De miért nem beszélt a belga a nyugati tömegtájékoztató média és vezető elitjük éppen napjainkban folytatott oroszellenes propagandájáról, amely éppen napjainkban alakított ki olyan tömegpszichózist, amelynek eredményeként katonák tízezrei pusztulnak el Ukrajna nevű bábállamuk területén (amely, ráadásul, még ma is a Szovjetunió, ill. Oroszország területének tartható)? Azért mert ő ennek a fasisztává átnevelt Nyugatnak, benne a szintén fasisztává vált nyugati országok és az EU-nak a tagja.

 7. A TÖMEGPSZICHÓZIS – A PSZICHOLÓGIAI KÍNZÁS 7 SZABÁLYA:
  ( “Sunk Cost” effektus.)

  • 1. Az elszigetelés (lockdown, karantén)
  Az elzárás okozta monotonitás az élet értelemvesztését, apátiát okoz. Célja az egészséges lélek megtörése.

  • 2. Az információ monopolizálása (az összes hivatalos média ugyanazt mondja). Az elzárás következtében a
  kínzott észlelési ingereit ellenőrizni lehet. Az alternatív híreket elzárják, cenzúrázzák.

  • 3. Az áldozat kifárasztása. A szellemileg fáradt embert jobban lehet manipulálni, doktrinálni, agymosásnak kitenni.
  A pszichológiai kimerültség a józan ész működését fékezi.

  • 4. Fenyegetés (drákói büntetés, anyagi vagy egzisztenciális, akár egészségügyi). Célja a félelemben tartás. A félelem elől az ember párhuzamos világba menekül. Ha a valóság félelmet jelent, akkor ezzel nem akarunk szembenézni.

  • 5. Időnként a terror feloldása /szigorítások enyhítése
  Az intézkedések lazítása fontos része a modern pszichológiai kínzásnak, mert ha minden remény teljesen elhal az emberben, akkor már nem tud azonosulni a manipulátor világával sem.

  Ha a zsarnokság elkövetője néha “rendes” is, akkor emocionális kapcsolatot is ki tudunk alakítani irányába.
  Ez a Stockholm szindróma.
  Ha az áldozat nem lát már semmi reményt, akkor fennáll a lehetősége, hogy teljes ellenállásba, netán ellentámadásba,
  lázadásba kezd.
  Ugyanakkor a lazítási intézkedéseknek semmi logikája nem szabad, hogy legyen, hogy a szellemi zűrzavar megmaradjon, hogy az áldozat érezze az önkényességet, a kínzótól való függőséget .

  • 6. A teljes önkény demonstrálása. (A tüntetők brutális bántalmazása, házkutatás).
  Az autoritás, a nyers erőszak fontos, hogy az áldozat lássa, mi mindent megtehetünk. Mi azt csinálunk veletek, amit akarunk.
  A célja ennek, hogy a teljes megalázást el kell tűrniük.
  A lázadókat könyörtelenül meg kell büntetni demonstratív céllal.

  • 7. Triviális mozzanatok ismétlése. (A maszk hordása). Olyan cselekedetek rákényszerítése az áldozatra, amiknek semmi értelme, logikája nincs.
  Célja, hogy aki hibás döntéseket követ, az ezt később még annál jobban meg fogja védeni, netán magának is szégyelli bevallani, hogy ennyire könnyen manipulálható.
  Ez a “Sunk Cost” effektus.

 8. A kovid-átverés kiötlői csak a “nagy” elődök nyomdokaiban jártak/járnak: a náci propaganda-gépezet, a göbbelsi végtelenségig ismételt hazug lózungok, amelyek előbb-utóbb megfellebbezhetetlen “igazságok” lesznek, a tömegmanipuláció, a náci ÉS kommunista terror, a fogolytáborokban alkalmazott embertelen módszerek az egészséges lélek megtörésére mind ismert és világszerte ma is alkalmazott eljárások. A genfi egyezmények csak porhintésnek vannak, a vastag falak mögött senki sem hallja az áldozatok üvöltését. Csak kivételesen kerülnek napvilágra az olyan mindennapos atrocitások, amelyek pl. az Abu Graib börtönben folytak, “a világ legnagyobb demokráciája” fennhatósága alatt, kínzás-szakértő “pszichológusok” felügyelete mellett.

  Nem véletlen, hogy a kovid-intézkedéseket viselkedés-pszichológusok dolgozták ki és nem járványügyi szakemberek, mivel az egésznek az égvilágon semmi köze sem volt semmiféle járványhoz, annál inkább a kínzás pszichológiájához!

  A Matthias Desmet által említett elidegenedés, elmagányosodás – amely a tömegpszichózis táptalaja – sem csak úgy magától alakult ki, hanem már legalább 2 évszázada dolgoznak rajta a társadalommérnökök. A vadkapitalizmus kezdetén az addig gazdálkodó falusiakat elűzték a földjeikről, hogy zsúfolt, mocskos városi nyomornegyedekbe kényszerítsék őket (15 perces városok!), és napi 12-16 órát töltsenek veszélyes, egészségtelen, lélekölő robottal éhbérért, kicsi gyerekeket is beleértve!
  Ne legyenek illúzióink, a harmadik világban – ahonnan az általunk használt áruk többsége jön – ez most is így van: pl. a koptatott, áltoprongyos farmert viselők többségének fogalma sincs róla, hogy milyen árat fizetnek az egészségükkel azok, akit ezeket előállítják, és nem is érdekli őket. Pedig a viselőik is megfizetik az árat: a valódi emberi kapcsolatok hiánya, a céltalanság, a sehova sem tartozás, az üresség kitöltése pótcselekvésekkel (drogok, szex, vásárlásmánia, falánkság, menekülés a kilátástalan valóság elől a virtuális álvalóságba), amelyek aztán megfelelő táptalajt nyújtanak a tömegpszichózis kialakításához.

  Mindez előre kitervelten, gondosan kidolgozva, hosszú távra előre, “tudományos” alapon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük