Társadalmi hatáskötvény | Digitális kormányzás és kapcsolódó koncepciók

Népszerű álláspont szerint a jövőnk digitális világát az emberi civilizáció természetes evolúciója hajtja, amely az emberi elmék összeköttetésével (idővel szingularitás), akárcsak bioszintetikus gépek egy „globális agyként”, vagy kollektív tudatként elérik azt az állapotot, amelyet Vernadszkij és Teilhard nooszférának neveztek.

A XX. század rendszerelmélet kutatóinak ábrándja ez csupán, hiszen empirikus bizonyítékát sem evolúciónak, sem a szintetikus élet “természetességének” nem látjuk, legyen az a Lamarck-féle, vagy a Darwin-nak tulajdonított elmélet. Ha valaki egy mélyebbet merít a témakörben, akkor láthatja, hogy a kibernetika mozgalom tudósainak értekezései mögött modern technokraták és a „régi világ” nagytőkéseinek olajtól, lőportól és vértől bűzlő pénze rejlik további hatalomszerzés céljából.Az e heti podcastben a transzhumanizmus mozgalom és a digitális gazdaság olyan aspektusairól volt szó, amikről ezen a csatornán még nem hallhattál. A témában összegyűlt anyagokat képtelenség lett volna egy órába sűríteni, ezért inkább néhány fontosabb fogalommal, koncepcióval szerettem volna megismertetni az érdeklődőket ez alkalommal.

A felvétel alatti időkódokra kattinva kiválaszthatod a számodra érdekes részeket.

Szkeptikus Kerekasztal

https://szkeptikuskerekasztal.com/tarsadalmi-hataskotveny-metaverzum-kibernetika/

4 thoughts on “Társadalmi hatáskötvény | Digitális kormányzás és kapcsolódó koncepciók

 1. Minden szó nagy, nagy igazság!
  „A XX. század rendszerelmélet kutatóinak ábrándja ez csupán, hiszen empirikus bizonyítékát sem evolúciónak, sem a szintetikus élet “természetességének” nem látjuk, legyen az a Lamarck-féle, vagy a Darwin-nak tulajdonított elmélet. Ha valaki egy mélyebbet merít a témakörben, akkor láthatja, hogy a kibernetika mozgalom tudósainak értekezései mögött modern technokraták és a „régi világ” nagytőkéseinek olajtól, lőportól és vértől bűzlő pénze rejlik további hatalomszerzés céljából.”

 2. Ezekkel a témákkal, fogalmakkal én életemben itt találkozok először. Főműsoridőben, közmédiában, magyarul vajon miért nem lettek már ezer éve kivesézve? Jó, hogy felvetésre kerültek.
  Mindenesetre az intelligencia szó definícióját próbáltam megtalálni, de arra jutottam egyenlőre, hogy egységes definíció nem létezik, azt se tudjuk, mit értsünk alatta. Valakiről, valamiről a múltbeli rész adatok begyűjtése nem képez tudást, sem intelligencia alapot, sem üzleti alapot, sem semmit. Ki mire gondol egy “adathalmazból”? Egyébként is, ki meri venni a bátorságot, hogy “mesterséges” adatgyűjtésből valami definiálatlan dologgal bűvészkedjen? A bátrak ‘intelligenciájára’ nem is mernék mondani semmit.

 3. Nem hitték el sokan a Cohenvid elején és azóta sem a KOHN(inter)ferenciákon sem,hogy kijárási tilalom lesz, aztán lett.
  Most nem hiszik el, hogy Magyarmat ide, Orbánia oda, polgárháború is folyik a vérrel majd csupasz kézzel a sóért, ételért, vízért, nem kell ide fegyver sem.
  Az emberiségnek hitt Darwin majmokká lefokozott állomány, de az euro-atalanti térség lakosságának zöme a szív- és érrendszeri betegségeire szedett “gyógyszerek” hiányába hal bele.
  Le sem kell lőni és ún. vírus kampány sem kell (fel is kerekedett már a kémek rusnyája a méregközpontból ama még ún.Karikó Katalin korunk női Hitlere!!!)!!!
  Ha nincs só, nem működik a nátrium-kálium pumpa a szívnél, megdöglés a vége (fel)támadás nélkül.
  És ebben nincs semmi prófécia.
  Csak pőre tények és értő elemzése a jelennek szimulált tele víziónak!!!
  Nehéz bevallani, hogy hülyére vettek…

 4. Jelenleg a Földön a legnépszerűbb intelligencia-teszt az, ha megvizsgáljuk az illető ismereteit az emberi jogokról, és ezzel összefüggésben a napi tevékenységeiben mennyire követi az emberi jogokat.
  Nyilvánvaló, hogy az IQ-teszt az egész világon alulmaradt az emberi jogokkal szemben. Egy ember szellemi képességei kiválóan feltérképezhetőek, ha elemezzük az emberi jogokkal kapcsolatos ismereteit.
  Ebből közvetlenül levezethető az, hogy a világ legnagyobb személyiségfejlesztő mozgalma az emberi jogok oktatása. A “személyiségfejlesztő” mozgalmak egy ideje sokfelé nagyon elterjedté váltak, de amelyik nem tartalmazza az emberi jogok oktatásának fontosságát az szerintem elég gyanús mozgalom.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük