SARS-CoV-2 „soha nem létezett a természetes világban” – és az FBI tudott a lehetséges laboratóriumi szivárgásról 2020 márciusában

A U.S. Right to Know (USRTK=USA.Jog a tudáshoz) által a múlt héten közzétett dokumentumok egy halmaza „megmagyarázhatja, hogy miért nem sikerült megtalálni a SARS2 vírust (más néven SARS-CoV-2), amely állítólag denevérkolóniákat fertőzött meg” – állítja egy neves tudósító.


A Children’s Health Defense cikke


Nicholas Wade, a City Journal írója és a The New York Times korábbi tudományos szerkesztője szerint a most nyilvánosságra került dokumentumok bizonyítékot szolgáltatnak arra, hogy a COVID-19 „soha nem létezett a természetben”. A dokumentumokból kiderül, hogy az amerikai tudósok a kínai Wuhan Institute of Virology (WIV) tudósaival terveztek együttműködni új koronavírusok kifejlesztése érdekében.

Az USRTK dokumentumaiból kiderült, hogy a COVID-19 kitörése előtt egy évvel egy közös amerikai-kínai kutatási javaslatban – „Project DEFUSE” – részt vevő tudósok olyan koronavírusok kifejlesztését tervezték, amelyek a természetben ritkák, és amelyek sok hasonlóságot mutatnak a SARS-CoV-2 genomjával.

The Story of the Decade: New documents strengthen—perhaps conclusively—the lab-leak hypothesis of Covid-19’s origins. By Nicholas Wade, former longtime NYTimes science journalist & editor.https://t.co/UXMBdlU3nt— Gary Ruskin (@garyruskin) January 25, 2024

Az Évtized Sztorija: új dokumentumok erősítik meg – talán döntő bizonyító erővel – a Covid-19 labor származási eredetét. Ezt Nicholas Wade állítja, aki korábban hosszú ideig a NYTimes tudományos újságírója & és szerkesztője volt.

Eközben a Public kedden közzétett vizsgálata feltárta, hogy az FBI 2020 márciusában hiteles információkat kapott arról, hogy a COVID-19 jóval azelőtt szivárgott ki a WIV-ből, hogy az FBI vagy az amerikai kormány elismerte volna a lehetséges laboratóriumi szivárgást.

Jim Haslam blogger pedig, aki sokat írt a COVID-19 eredetéről, a héten arról számolt be, hogy az Észak-Karolinai Egyetem kutatója, Dr. Ralph Baric, aki Dr. Peter Daszakkal, az EcoHealth Alliance elnökével dolgozott együtt, és 2018-ban a SARS-CoV-2-től „kevesebb mint 2%-kal eltérő” genomokat szabadalmaztatott.

Daszak és Baric mindketten aktívan részt vettek a DEFUSE projektben.

A Rutgers Egyetem molekuláris biológusa , Dr. Richard Ebright, Ph.D., a gain-of-function kutatások gyakori kritikusa az új fejleményeket kommentálva a The Defender-nek nyilatkozott:

„Két-három tucat korrupt tudós, akik többsége a tudomány egy szűk részterületén tevékenykedik, valószínűleg helyrehozhatatlanul megrengette a közbizalmat a tudomány minden területén tevékenykedő tudósok tízezrei iránt.

„A tudománynak, mint egésznek, ki kell vágnia és meg kell szüntetnie a daganatot, kiűzve azt a két-három tucatot, akik a világjárványt okozták és becsapták a közvéleményt.”

“Both Beijing and Washington have covered up information about the origin of SARS2.”

“Washington’s obfuscation has been aided by…[complicit]…intelligence agencies…and by a mainstream press too opinionated and ignorant of science to understand the story of the decade.” https://t.co/fmioaZS7V4 pic.twitter.com/PWple4uv2X— Richard H. Ebright (@R_H_Ebright) January 26, 2024

„Peking és Washington eltussolta az információkat a SARS2 eredetéről. Washington ködösítésében… (bűnrészesként)…… segédkeztek a titkos szolgálatok, valamint a fősodratú sajtó a nagyképű és tudományhoz nem értő hozzáállásával, amivel nem tudta megérteni az évtized sztorijának lényegét.

Richard H. Ebright

„Az US Jog a tudáshoz szervezetétől kapott dokumentumok…megadják a receptet a SARS típusú vírusok…6 szintetikus darabból…történő összeállításához. Ennek a receptnek a döntő bizonyító ereje abban van …hogy a felhozott bizonyíték már hamarabb igazolta, hogy csak a SARS2-nek van ilyen 6 szakaszból álló struktúrája.

A COVID „egy laboratóriumban előállított vírus minden egyedi tulajdonságával rendelkezett”

Wade szerint a dokumentumok „receptet adnak a SARS-típusú vírusok összeállítására hat szintetikus DNS-darabból, amelyeket úgy terveztek, hogy a 2002-es kisebb járványt okozó denevérvírussal, a SARS1-gyel rokon vírusok konszenzusos szekvenciája – a genetikailag legfertőzőbb forma – legyen” – jegyezte meg Wade.

EcoHealth Alliance Peter Daszak said furin cleavage site insertions would be “beyond the pale” two years before FOIA’d docs revealed EcoHealth’s intention to do furin cleavage site insertions. https://t.co/eqLo5iTZio pic.twitter.com/0pkTLZK48P— Emily Kopp (@emilyakopp) January 22, 2024

„Korábbi független bizonyítékok már utaltak arra, hogy a SARS2-nek éppen ilyen hatrészes szerkezete van” – tette hozzá.

A New York Post szerint az EcoHealth benyújtotta a Pentagonhoz tartozó Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA) számára a DEFUSE javaslatot, amelyben olyan kísérleteket javasolt, amelyek a denevérkoronavírusok emberre való átvihetőségének növelésére irányulnak. A pályázatban 14 millió dolláros támogatást kértek a kutatás elvégzésére.

„A támogatás azt javasolta, hogy a SARS-szal kapcsolatos vírusokba „megfelelő, emberre specifikus hasadási helyeket vezessenek be”, egy olyan eljárást, amely a manipulációhoz használt kiindulási vírustól függően a SARS2 létrehozásához vezethetett volna, annak jellegzetes furin hasadási helyével” – írta Wade.

A DEFUSE javaslat azonban elhallgatta a WIV-nél végzett kutatásra vonatkozó terveket, derült ki az USRTK dokumentumaiból, és kihagyta egy kínai kutató – Shi Zhengli, nevét is akit néha „denevérhölgyként” emlegetnek – , aki részt vett ebben a kutatásban.

„Az új tervezetekből kiderül, hogy a szerzők nyolc-16 SARS-típusú denevér vírustörzs szintetizálását tervezték, amelyeket az emberi sejtek megfertőzésére való valószínűsíthető képességük alapján választottak ki” – mondta Wade – „hogy vakcinát készítsenek a denevérek immunizálására olyan régiókban, ahová a katonai csapatoknak esetleg be kell jutniuk”.

Haslam megjegyezte, hogy míg „az FDA [Amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal] vakcina engedélyezése az emberek számára 15-20 évet vesz igénybe”, addig az állatokon végzett kutatások esetében az engedélyezési időszak „mindössze 2-5 év” Ezt „bürokratikus kiskapunak” nevezte, amely „hatalmas ösztönzést teremtett az élő denevérkutatásra”.

A SARS-CoV-2 és a DEFUSE vírus javaslat között szoros hasonlóságok voltak, és ellentmondanak a virológusoknak, akik azt állítják, hogy a COVID-19 természetes úton fejlődött ki, mondta Wade.

„A SARS-CoV-2, a COVID-19-et okozó vírus genomja megegyezik a kutatási javaslatban leírt vírusokéval” – írta az USRTK, míg Wade szerint „amikor a SARS2 először jelent meg a világban, minden olyan egyedi tulajdonsággal rendelkezett, ami egy, a DEFUSE receptje szerint készült vírustól elvárható”.

„Ahelyett, hogy lassan fejlesztette volna ki az emberi sejtek megtámadásának képességét, – ahogyan a természetes vírusoknak kell tenniük ahhoz, hogy állatokról az emberre terjedjenek -, a SARS2 azonnal fertőző volt az emberekre. Valószínűleg azért, mert humanizált laboratóriumi egerekben már alkalmazkodott az emberi sejtek receptorához” – tette hozzá Wade.

Baric szabadalmaztatta a SARS-CoV-2-től kevesebb mint 2%-kal eltérő genomot 2018-ban

Az USRTK felfedezései megerősíteni látszanak a Haslam által nemrégiben tett megfigyeléseket is.

Egy e heti Substack-bejegyzésben Haslam azt írta, hogy Baric 2018-ban kifejlesztette – és szabadalmaztatta – a 293 és HK3 néven ismert „SARS-szerű kimérákat”, amelyek 20%-ban különböznek a járványtörzsektől, és csak 2%-ban különböznek a SARS-CoV-2-től.

„Ez egy Baric szabadalom volt a most SARS-CoV-2 néven emlegetett egyedi genomra” – írta.

Haslam megjegyezte, hogy Daszak az X-en január 20-án közzétett posztján keresztül megerősítette, hogy ez megtörtént.

You’re correct we had the misfortune of predicting that a SARSr-CoV ~20% diff. from SARS-CoV in RBD sequence, w/ proteolytic cleavage site had potential to emerge in China & become pandemic. It did.

Rather than taking these prescient ideas seriously, we’ve had 4 yrs of attacks.— Peter Daszak (@PeterDaszak) January 20, 2024

„2015-ben Baric olyan koronavírusokat keresett, amelyek kevesebb mint 25%-ban különböznek a járványtörzsektől. 2019 novemberében Daszak azt mondta, hogy Baric még mindig ilyen típusú törzseket ‘azonosított’ … A SARS2 22%-ban különbözött a járványos törzsektől” – írta.

Az USRTK szerint „a SARS-CoV-2 genomja a SARS-tól való 25 százalékos genetikai különbség tartományába esik”

‘Semmi köze a vizes piachoz vagy a denevérleves-sztorihoz’

Michael Shellenberger és Alex Gutentag nyilvános oknyomozó riporterek kedden közölték, hogy az FBI 2020 márciusában hiteles információkat kapott arról, hogy a SARS-CoV-2 a WIV-ből szivárgott ki.

A Public szerint „több forrásból” származó információkból kiderült, hogy egy „kínai állampolgár Wuhanból, aki bizalmas emberi forrásként dolgozott az FBI-nak, elmondta az FBI kínai hírszerzési osztályán dolgozó kezelőjének”

In Early 2020, A Chinese Source Trusted By FBI Said Covid Leaked From Wuhan Lab, Sources Say

FBI’s entire 25-person Chinese intelligence squad knew of reliable human intelligence that SARS-CoV-2 Covid leaked from a lab

by @shellenberger and @galexybrane
FBI Director… pic.twitter.com/NbBZkOaDdi— Michael Shellenberger (@shellenberger) January 23, 2024

„[COVID-19]-nek semmi köze nem volt a vizes piachoz vagy a denevérleves-sztorihoz, amivel készültek” – mondták a források az FBI-nak.

Az FBI forrásai azután léptek kapcsolatba a Public-al, hogy elolvasták a Public nemrégiben megjelent cikkét a korábban Dr. Anthony Fauci által vezetett Nemzeti Allergia- és Fertőző Betegségek Intézete (NIAID) által finanszírozott tudósokról, akik ” egy furin hasítóhelyet próbáltak beilleszteni pontosan oda, ahol az a SARS-CoV-2-nél van”.

A Public forrásai névtelenséget kértek, hogy „védjék személyazonosságukat és kollégáikét”

Az USRTK azt is megjegyezte, hogy a DEFUSE javaslatának tervezetei jelezték „a tudósok különös érdeklődését a furin hasadási helyek iránt” – a vírus azon jellemzői iránt, amelyek hozzájárultak a COVID-19 nagyfokú átvihetőségéhez.

A Public szerint az FBI megbízott az információt szolgáltató személyben, „mert az illető információit korábban legalább háromszor megerősítették”, hozzátéve, hogy az FBI „jó hírszerzési információnak” tartotta a wuhani leleplezéseket.

„Az a tény, hogy az FBI legalább már 2020 márciusában tudta, hogy a COVID egy laboratóriumból származik, kérdéseket vet fel azzal kapcsolatban, hogy más amerikai kormányzati tisztviselők, köztük Anthony Fauci és az általa finanszírozott kutatók miért ragaszkodtak még több évig ahhoz, hogy a laboratóriumi szivárgás valószínűtlen” – írta a Public.

‘Természetesen az FBI eltussolná ezt’

Francis Boyle, J.D., Ph.D., az Illinois-i Egyetem nemzetközi jogi professzora, biofegyver-szakértő és az „Ellenállás az orvosi zsarnokság ellen: Miért bűncselekmény a COVID-19 kényszer” című könyv szerzője azt mondta a The Defender-nek, hogy nem lepné meg, ha az FBI eltussolná, hogy mikor kapta az információt a WIV-nél lévő laboratóriumi szivárgásról.

„Természetesen az FBI eltussolná ezt” – mondta, megjegyezve a 2001-es lépfene-laboratóriumi szivárgás hasonlóságait.

„Amint azt az Ellenállás az orvosi zsarnokság ellen című könyvemben megállapítottam, az FBI eltussolta azt a tényt, hogy lépfene szivárgott ki az Egyesült Államok biológiai hadviselési fegyverprogramjából és laboratóriumából. Sőt, ezt már 2001 októberének utolsó hetében elmondtam az FBI-nak” – mondta.

Elmondta, hogy annak ellenére, hogy beszélt az FBI egyik „magas rangú tisztviselőjével”, nem indult vizsgálat. Ehelyett „az FBI elment az amerikai kormány laboratóriumába az iowai Amesbe, ahol az összes lépfene törzset tartják, és engedélyezte az összes törzs megsemmisítését

Boyle ezt a „bizonyíték megsemmisítést … szövetségi bűncselekménynek” nevezte, és azt mondta, hogy az FBI „meg akarta akadályozni a lépfene genetikai rekonstrukcióját”, amely részleteket tárna fel a kifejlesztéséről.

Boyle, aki a Gain of function – funkciónyeréses kutatások kritikusa, azt mondta, hogy az ilyen kísérletek egy „X-betegséghez” vezethetnek majd, amely az Egészségügyi Világszervezet figyelmeztetése szerint egy új világjárványhoz vezethet.

„Éppen ezért kell igazán a dolgok végére járnunk, és megállítanunk ezeket az embereket” – mondta Boyle. „Először ezek mennek, és kifejlesztik a fegyvert, majd kifejlesztik az állítólagos vakcinát az ártalmas hatás kezelésére”

A tudósok a világjárvány „egyértelmű és jelenvaló veszélye” ellenére is vírusokat fejlesztettek ki

A DEFUSE javaslatot Daszak és az EcoHealth Alliance vezette, akiket a WIV vitatott gain-of-function kutatásaiba vontak be, és akik szorosan együttműködtek Baric-kal.

Baric „a javaslat évenkénti húsz vagy több „kiméra” SARS-szal kapcsolatos vírusos tüskefehérje, valamint két-öt teljes hosszúságú, mesterségesen előállított SARS-szal kapcsolatos vírus kifejlesztését tűzte ki célul” – írta az USRTK.

„A dokumentumok úgy írják le a támogatás keretében vizsgálandó SARS-szal kapcsolatos vírusokat, mint amelyek „egy új SARS-szerű világjárvány egyértelmű és jelenvaló veszélyét” jelentik” – jegyezte meg a USRTK, hozzátéve, hogy a kutatásban részt vevő tudósok „új reverz genetikai rendszereket terveztek használni és a vírusokat in vivo tesztelni … hogy új gerinc szerkezetű élő vírusokat tervezzenek”

A dokumentumokból az is kiderült, hogy „a kutatók azt tervezték, hogy ezekben az ismerős „gerincekben” tesztelik a mesterséges tüske fehérjéket, mint egy kezdeti tesztet, amely segít nekik a genomok rangsorolásában a következő lépéshez: a hat darabból álló szintetikus vírusok előállításához” – írta az USRTK.

A National Institutes of Health (NIH) azt állította, hogy a DEFUSE-kutatás során olyan vírusokat terveztek, amelyek vírusgerince már közkincsnek számít. A NIH a NIAID anyavállalatának, a NIAID-nek az anyavállalata.

„A csoport által ily módon azonosított, „járvány előtti potenciállal” rendelkező tüske fehérjéket a következő lépésben, a „teljes genom hosszúságú életképes vírusok” előállításában alkalmaznák” – tette hozzá az USRTK.

Az USRTK szerint ezek a dokumentumok ellentmondanak azon tudósok korábbi nyilatkozatainak, akik a COVID-19 eredetének zoonózis – állatról emberre terjedés – elméletét hirdették. Többek között Dr. Kristian Andersen – a természetes eredet elméletének szószólója és a Nature Medicine-ben megjelent, mára hírhedtté vált „Proximal Origin” című tanulmány egyik szerzőjének korábbi nyilatkozatainak is ellentmondanak.

„Néhány tudós, aki a természetes eredet elméletet támogatja, azzal érvelt, hogy a wuhani laboratórium csak a publikált irodalomban ismert „gerinceket” alkalmazták volna, és kicserélték volna a tüske fehérjéket. Mivel ezek a publikált irodalomban szereplő gerincek genetikailag túlságosan különbözőek ahhoz, hogy a SARS-CoV-2-t létrehozhassák, azzal érveltek, hogy a DEFUSE javaslata irreleváns a világjárvány szempontjából” – tette hozzá az USRTK.

Az USRTK szerint azonban „az újonnan nyilvánosságra hozott dokumentumok nyelvezete egy 2022-es elemzést idéz, amely két restrikciós enzim, a BsmBI és a BasI mintázatát tárta fel, amelyek a SARS-CoV-2 vírusgenomot hat egyenletes darabra szegmentálták”.

„A tudósok nagyon alacsonyra becsülték annak a valószínűségét, hogy a természetben megfigyelhető legyen az egyenletes szegmensek ilyen mintázata” – jegyezte meg az USRTK. A szóban forgó elemzés, a BioRxiv adatbázisban elhelyezett preprint, Wade szerint „megjósolta, hogy a SARS2 vírus pontosan ilyen módon keletkezett”.

Az X-en – korábban Twitter – közzétett bejegyzésében Valentin Bruttel, Ph.D., a preprint egyik szerzője elismerte a hasonlóságot az általa társszerzőként jegyzett publikáció és az USRTK által közzétett dokumentumokban szereplő kinyilatkoztatások között.

the DEFUSE draft documents show that, exactly as we had postulated, they planned to use 6 SEGMENTS to assemble synthetic viruses, to use unique endonuclease sites that do not disturb the coding sequence, and TO BUY BsmBI!!!
(= NE Bio labs order # R0580S or R0580L)
25/x pic.twitter.com/xZlnzeQBF2— Dr. rer. nat. Valentin Bruttel (@VBruttel) January 19, 2024

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük