Sajtótájékoztató – Lássunk tisztán a koronavírus-elleni védőoltás ügyében!

Lássunk tisztán a koronavírus-elleni védőoltás ügyében! – Dr. Tamasi József, Dr. Pócs Alfréd, Dr. Lenkei Gábor és Patrubány Miklós. „Orvosok a tisztánlátásért” sajtótájékoztató az MVSZ Székházban 2020. november 10-én.

10 thoughts on “Sajtótájékoztató – Lássunk tisztán a koronavírus-elleni védőoltás ügyében!

 1. A COVID vakcináció minden korosztályban kötelezővé tételét legalább annyira látom ésszerűnek, mintha azt találták volna ki, hogy a teljes populációt oltsuk be bárányhimlő ellen, hogy a gyermekeinket megvédjük a bárányhimlőtől. Nonszensz. Ha a betegség az idős korosztályra jelent veszélyt, akkor csak őket kellene oltani, persze azt is csak megfelelően kipróbált, tesztelt, veszélytelen vakcinával, és természetesen nem kötelezően, hanem önkéntes alapon. Mindezt oly egyszerű oknál fogva, hogy a vakcinát kapott ember( ha az a vakcina valóban hatásos) már védve van a betegség ellen, tehát teljesen mindegy, hogy oltott, vagy oltatlan személlyel találkozik. Aki beteg, az pedig nem menjen közösségbe, ez a szabály idáig is állt. Mindezt pánikkeltés és megszorítások nélkül is meg lehetne oldani.

  1. Hát igen. Azt hiszem itt már rég nem az orvosi logika működik. Sajnos a meg nem beszélt orvosi érvek problémájánál lényegesen rosszabb scenáriók működnek.

 2. Kedves orvoskollégák!
  Létezik olyan online orvosi fórum, ahol erről a témáról higgadtan lehet eszmét cserélni, anélkül hogy azokat , akiknek a jelenlegi COVID vakcinákkal szemben aggályaik vannak, ne nevezzék szakma és ember ellenes szakadároknak? Ha még nincs, akkor akár ezen az oldalon is létre lehetne hozni egy orvosi chat szobát. Egyedül, minden kapcsolattól elszakítva ugyanis nagyon nehéz a hazugságok árjával felvenni a versenyt. Szinte képtelenség is.

  1. Kedves Karolina! Egyenlőre szerintem nincs ilyen, de nagyon jó ötletnek tűnik és szívesen megcsináljuk. Néhány nap, amíg a webmester létrehozza. Valahogyan úgy kéne, hogy csak orvosok tudjanak bemenni, mert úgy kollégák talán biztonságosabbnak ítélik majd. Ugyanakkor az sem rossz, ha az emberek rögtön látják az orvosok véleményét, mert nagyon nincs idő sokat tétózzunk.

 3. még orvosok többsége nem teszi ennek kormánynak érthetővé Tenni ! És azokat az orvosokat kizárni !Még ebben nehéz helyzetben! Az embereknél elfogadott orvosok csodákra képesek ! Akik kormányhoz simulnak ! Addig béreket sem lehet helyre tenni ! Viktor egy durcás gyerek És öntelt !

 4. iménti hozzászólásom Kővágó úrhozzászóláésára vonatkozik, Ezt még hozzátettem volna, ha lenne a saját hozzászólásunk módositására mód. Semmi kifogásom a teljes törlése ellen, sőt kérem töröljék, mert igy nem látnák az olvasók, hogy Kővágónak intéztem a megjegyzésem.

 5. Védőoltás helyett kérem nevezzék kisérleti vakcináknak. Mint ahogy Prof.dr. Bardócz Zsuzsa felhivása nyomán én is kértem a kormánytól nyilt levélben. Itt olvasható, Prof.Dr. Bardócz Zsuzsa megszólítása után, lentebb:

  http://www.boldogsag.net/index.php?option=com_content&view=article&id=47608:dr-bardocz-zsuzsa-ne-meneteljuenk-oenkent-a-vagohidrakeszthelyi-zsolt-nyilt-levelei&catid=1263:kuel-es-belhaboruk-a-nemzet-ellen-magyar-irtas-&Itemid=938

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük