Prof. Dr. Bardócz Zsuzsanna előadása a III. Budapesti Nemzetközi COVID Konferencián

Táplálkozás, egészség és a mezőgazdaság

Táplálkozásunk meghatározza az egészségünket, mert biztosítja a szervezetünknek a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat, fehérjéket, zsírokat és rostokat. A betegségek kb. 90%-át a hibás táplálkozás, vagy az élelmiszerekben lévő egészségkárosító anyagok okozzák.

A nagyüzemi, vegyszeres mezőgazdaság bevezetése óta csökkent a táplálékunk vitamin- és ásványianyag-tartalma. Ugyanakkor megjelentek az élelmiszerláncban a szermaradékok. Ezek együttes koktél-hatását nem ismerjük. A 90-es évektől forgalomba kerültek a génmódosított (GM) növények (és állatok), de ezek hatását sem vizsgálják, káros hatásaikról csak közvetett bizonyítékaink vannak. A halmozódó problémák megoldására a világ urai úgy gondolják, hogy csökkenteni kell a húsfogyasztásunkat és a mezőgazdaság energiafogyasztását. Ezért változtatni kellene az étkezési szokásainkon és az élelmiszerek előállítási módján, természetesen „az egészségünk megóvása érdekében”.

Bevezetésre kerülnek a húspótlók (amelyeket GM baktériumok állítanak elő). Az EU-ban engedélyezték a rovari fehérjék „gyártását” és élelmiszerként való felhasználását. Megjelentek a mesterséges hús- és tejtermékek is. Állatvédelmi okokból a tenyészállatok fogyasztása helyett a sejttenyészetekben előállított hús fogyasztása fog dominálni.

A növénytermesztést zárt épületekben, mesterséges fény és állandó hőmérséklet mellett, víztakarékos módon, „horizontális farmokon” végzik, minden egyes növényre optimalizált feltételek mellett, tápoldatban. A genetikailag optimizált GM magból a termények hamar a boltokba kerülhetnek. A horizontális farmon az évszakok és az időjárás nem befolyásolják a termesztést.

Az újonnan kialakított és teljes mértékben kontrollálható élelmiszerláncnak nem az a célja, hogy egészséges táplálék kerüljön az asztalunkra, hanem az, hogy az emberek étkezését (vagy éhezését) teljes mértékben kontrollálhassák, így engedelmességre kényszerítve mindenkit.

2 thoughts on “Prof. Dr. Bardócz Zsuzsanna előadása a III. Budapesti Nemzetközi COVID Konferencián

  1. Nagyon vártam a professzor asszony előadását. Amint fel lett töltve, rögtön meg is hallgattam.
    Kihagyhatatlan.
    A téma, amiről hallhatunk tőle, az viszont annyira elborzasztott, hogy szóhoz se jutok.

  2. Remek előadás, ezt mindenkinek látnia kellene!
    A “népességcsökkentést” kiagyaló parazita kaszt tagjai bottal sem piszkálnák meg azokat az élelmiszernek nevezett veszélyes hulladékokat, amelyeket a médiájukban agyonreklámoznak, és velünk, “haszontalan zabálókkal” etetnek meg.
    Arról meg fogalmunk sincs, hogy mi mindent juttatnak a levegőbe. Már kétszer is láttam, hogy egy teherautóról nagy nyomással permeteztek ki valamit az utcánkban, egyszer éjjel fél 12-kor, másodszor hajnali fél 5-kor. Vajon miért mindig akkor, amikor az emberek alszanak? Ki tudja, hányszor történt ez meg idáig? Kétlem, hogy szúnyogirtásról lett volna szó, hiszen ezen a nyáron szinte nem is találkoztam szúnyogokkal, pedig a korábbi nyarakon mindig hemzsegtek errefelé, de ilyen permetezést még soha nem láttam azelőtt. Nagyon kíváncsi lennék, hogy mivel szórtak meg bennünket.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük