Kalifornia legalább 2023 júliusáig elhalasztja iskolás korúak korona elleni oltási kötelezettségét

A kaliforniai közegészségügyi minisztérium illetékesei csütörtökön bejelentették, hogy megvárják, amíg az USA Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hatósága teljes hatáskörrel jóváhagyja, ha jóváhagyja, a hetedik és tizenkettedik osztályos tanulók oltását.

A tisztviselők azt mondták, hogy a mandátum végrehajtásának elhalasztásáról szóló döntés azért született, hogy “elegendő időt hagyjanak az új vakcinakövetelmények sikeres vizsgálatához, alkalmazásához”.

Noha az FDA sürgősségi engedélyt adott a korona oltás 5 éves vagy annál idősebb gyermekek számára, a KTLA-TV szerint az FDA még nem adott végleges jóváhagyást a 16 éven aluliak oltásához sem.

Kalifornia volt az első állam, amely tavaly bejelentette, hogy minden iskoláskorú gyereknek meg kell kapnia az oltást, de azóta megbillent a bili a gyerekek oltási szövődményei és a halmozódó halálozások miatt.

https://justthenews.com/politics-policy/coronavirus/california-delay-covid-19-vaccine-mandate-schoolchildren-until-least


2 thoughts on “Kalifornia legalább 2023 júliusáig elhalasztja iskolás korúak korona elleni oltási kötelezettségét

  1. Én nem vagyok szkeptikus abban, hogy az oltás káros a gyerekekre nézve, de az alábbi szövegrészt nem találtam meg az angol nyelvű honlapon: “de azóta megbillent a bili a gyerekek oltási szövődményei és a halmozódó halálozások miatt.” Ez a magyar fordítás hogy került bele??

  2. Ennyi rémisztő következmény után már nem halasztani, hanem végérvényesen törölni kellene az oltási kötelezettséget és nem csak az iskolás korúak, hanem mindenki számára.
    Mindenkinek jár a szabad döntés joga, ahogy már annyiszor szó volt róla, akár kísérleti-, akár jóváhagyott szerekről van szó. 🙁

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük