4 thoughts on “Dr. Roger Hodkinson a járványhelyzetről

 1. Ez a rendkivüli határozott erőteljes hozzáállás .Szimpatikus és hatékony Igy kellene mindenkinek kifejezni saját jofelfogott érdekét.A meggyőzés erejével.

 2. Miért csak a D vitamint említi meg?
  Minden olyan hatásos lehet ami az immunrendszert erősíti.
  Az egyik alapvető lehetőség a józan ész és a D vitamin fogyasztása mellett a teljes értékű friss növényi étrend.
  Ezenkívül Szent-Györgyi Albert életműve, hagyatéka a C vitamin. 🙂
  Az A-provitamin erős antioxidáns, és emeli az immunvédekezésben részt vevő limfociták mennyiségét. A C-vitamin képes sokféle vírust és baktériumot megfékezni, erős antioxidáns, beizzítja az immunfunkciókat és védi a szöveteket. Az E-vitamin védi a sejtfalakat, erélyes antioxidáns és támogatja az A- vitamint. A napfény hatására bőrben képződő D-vitamint érdemes A- és C- vitaminnal kombinálni, hogy eredményesebben funkcionáljanak.

  A bélrendszer a leghatalmasabb immunszervünk. Becslések szerint legalább 10 ezer különböző mikroorganizmus él benne. A mikrobiom szabályozza az immunválaszt, felelős az immunsejtek termelődéséért, meggátolja az autoimmun folyamatok kialakulását. Az egyensúlyban levő bélflóra tehát alapvető fontosságú az élethez.

  A pszichoneuro-immunológia megállapítása szerint az érzelmi stressz 60%- kal csökkenti az immunfolyamatok hatékonyságát. Ezért nem ajánlott hosszadalmasan belesüppedni a rossz hangulatba, hanem át kell gondolni a történteket, tanulni belőle, vállalni a felelősséget és elengedni a maradékot.

  Az elegendő és minőségi alvás már önmagában megelőző hatású a civilizációs betegségekkel szemben, illetve a betegségek kezelésénél is fontos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük