19 916 „szem probléma”, beleértve a vakságot, amit Európában jelentettek a COVID vakcinát követően

Csak a Nagy-Britanniában végzett COVID oltások után több mint 10 000-et jelentettek szemproblémákból.


( Angol cikk: LifeSiteNews ) – Vakság esetek százai szerepelnek az Egészségügyi Világszervezet európai drogfigyelő ügynökségének 19 916 „szemrendellenességről” szóló jelentése között, amelyek COVID-19 kísérleti oltások beadását követően jelentek meg.

A Svédországban, Uppsallában, az Uppsala Monitoring Center (UMC) által vezetett, a WHO számára készített VigiBase adatbázisnak jelentett közel 20 000 szemprobléma a következőket tartalmazza:

 • Szemfájdalom (4616)
 • Homályos látás (3839)
 • Fotofóbia vagy fénytűrés (1808)
 • Látásromlás (1625)
 • Szemduzzanat (1162)
 • Szemészeti hiperémia vagy vörös szemek (788)
 • Szemirritáció (768)
 • Szemviszketés vagy szemviszketés (731)
 • Vizes szemek vagy fokozott könnyezés (653)
 • Kettős látás vagy diplopia (559)
 • Szemfeszülés vagy aszthenopia (459)
 • Száraz szem (400)
 • A szem körüli duzzanat vagy periorbitális duzzanat (366)
 • A szemhéj duzzanata (360)
 • Fényvillanások a látómezőben vagy a fénytörésben (358)
 • Vakság (303)
 • Szemhéj ödéma (298)
 • Szem- vagy szemkomfortérzés (273)
 • Konjunktivális vérzés vagy egy kis szemedény törése (236)
 • Blepharospasmus vagy a szemizom rendellenes összehúzódása (223)
 • Üveges úszók (192)
 • Periorbital oedema (171)
 • Szemvérzés (169)

A szemproblémák több mint felét (10, 667) jelentették az Egyesült Királyság sárga lapos nemkívánatos események jelentési rendszerében is. Ezek elsősorban az AstraZeneca és a Pfizer COVID-19 vakcinák injekcióját követték volna, de a 228 szemrendellenességről szóló jelentés közt 8 a Moderna oltással volt kapcsolatos, amiből április 21-ig csak a 100 000 első adagot adták be.

A sürgősségi felhasználásra engedélyt (EUA) kapott vakcinákkal végzett klinikai vizsgálatokban nem jelentettek szemproblémákat. Az Egyesült Államok Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatala a Pfizer kísérleti vakcináját beadók számára szóló adatlapja nem említ szemi mellékhatásokat. Azt állítja ugyanakkor, hogy „A Pfizer-BioNTech COVID-19 vakcina szélesebb körű alkalmazásával nyilvánvalóvá válhatnak további mellékhatások, amelyek közül néhány súlyos is lehet.”

A VAERS jelentése

A VigiBase és a Sárga Kártya jelentések nem részletezik a betegek káros mellékhatásainak tapasztalatait. Az USA oltási nemkívánatos események jelentési rendszere (VAERS) azonban tartalmaz néhány adatot a páciensekről, életkorukról és az eset általános bemutatásáról.

Az egyik VAERS-jelentés egy 33 éves mississipi pilótát ír le, aki Pfizer oltóanyagot kapott és számos más tünet mellett látási problémái is kialakultak.

“Az oltás megszerzésétől számított egy órán belül fejfájást észleltem a fejem tetején” – jelentette. – Azt hittem, hogy ez normális, mert mindenki, akit ismerek, azt mondta, hogy fájt tőle. A következő órákban a fájdalom a tarkómon mozgott, és égő érzéssé vált a koponyám alján. “

“Két nappal az oltás megszerzése után repültem a gépemmel, és azonnal észrevettem, hogy valami nincs rendben velem” – folytatódik a jelentés. „Nagyon nehezen tudtam összpontosítani. Körülbelül 2 órával a repülésem után hirtelen és rendkívüli nyomást éreztem a fejemben, és majdnem elsötétültem. Azonnal leszálltam, és abbahagytam a repülést.

A pilóta ugyanezt tapasztalta két nappal később, amikor újra megpróbálta a repülést. A nyakában az égés fokozódott, és szédülés, émelygés, dezorientáció, zavartság, ellenőrizhetetlen remegés és lábujjak és ujjak bizsergése kísérte.

Szédüléssel diagnosztizálták, és olyan gyógyszert írt fel, amely „nem enyhített” a VAERS beszámolója szerint. Széles körű teszteken esett át, beleértve az egyensúly-, a szem- és hallásvizsgálatokat, a CT- és MRI-vizsgálatokat, és arról értesültek, hogy a Pfizer COVID oltásra adott allergiás reakció megnövelte a gerincvelő és az agytörzs nyomását.

“Ez a nyomás látásproblémákat okoz, és végül megrepesztette a bal belső fülemet, és több kristályt szakított le közben” – áll a jelentésben. „Nem tudok repülni ezzel a feltétellel. Jelenleg a Diamoxot szedem a gerincvelőm és az agytörzsem nyomásának csökkentésére.

A VAERS-nek több mint 1200 jelentésben szerepel a „szemfájdalom” a felsorolt ​​tünetek között. Az egyik jelentés, amelyet egy 50 éves wisconsini orvos nyújtott be, azt mondta, hogy “súlyos izzadást tapasztalt; láz; gyengeség ”és„ életem legsúlyosabb fejfájása ”, miután januárban megkapta a Pfizer Wuhan-koronavírus elleni vakcinájának második adagját. Az orvos elmondta, hogy „szúró szemfájdalmat tapasztalt az elmúlt 2 hónapban” és „napi fejfájást” – „fogyatékosságnak” és „maradandó károsodásnak” nevezett eseményeket.

Egy 26 éves kaliforniai diák április 9-én megkapta a Johnson & Johnson oltást, és arról számolt be, hogy a vakcina utáni „tipikus” hányinger, izomfájdalom, hidegrázás, fáradtság tüneteit tapasztalta „elszórtan”. Az oltást követő ötödik napon azonban reggel egy könnyű sétára indult, és „mindkét szemében teljesen elvesztette a látását”. Azt is leírta „gyötrő fejfájás a szem mögött”, mint „életem legsúlyosabb fejfájása”. Egy kórházi sürgősségi osztályon morfiumot kapott, amelyről azt állította, hogy nem segített a fájdalomban, és a fej CT-vizsgálata kizárta az alvadást. Hat nappal később benyújtott jelentése szerint: “Rettegek, mert tudom, hogy valami nagyon nincs rendben.”

“Ijesztő, stresszes és bizonytalan”

Az arizonai Michelle Jorgenson, 31 éves, január közepén kapta meg az első Moderna-vakcina-adagját, a második adagot pedig február közepén, és homályos látás alakult ki fejfájás mellett, az “agy köd” és a fáradtság tünetei. CT- és MRI-vizsgálatokon esett át, ” az orvosok nem tudják, mi okozza a problémákat. ”- mondta.

– “Félelmetes, stresszes és bizonytalan. 31 éves vagyok, és soha életemben még nem volt kettős látásom ”- mondja.

Jorgenson elmondta, hogy a betegség befolyásolja munkaképességét és vezetési képességét. “Jelenleg egyáltalán nem vezetek, mivel egyszerűen nem biztonságos.”

Az otthoni munkarendjét a heti 40 óráról a heti 25 órára csökkentette, “de ez egyúttal küzdelem is a kettős látás, a fejfájás, az agyköd és a fáradtság miatt”

– “Nem tudom, mit tehetnek az orvosok” – mondta.

Vérzési és alvadási rendellenességek

Számos látási probléma társul vérzéssel és véralvadási incidensekkel:

 • Egy 25 éves massachusettsi fiatalember januárban kezdte észlelni a tüneteket, amikor megkapta az első Moderna-vakcina-dózist, és egy MRI-vizsgálat „gyulladást, agyi vérzést és duzzanatot” mutatott ki az egészségügyi szakember által benyújtott VAERS- jelentés szerint.
 • Egy 83 éves indiana-i, aki a Moderna oltást kapta, ugyanazon a napon megvakult a bal szemére. “A kórház sürgősségi osztályára mentem, azt mondták, hogy vérrög van a szememben, ami vakságot okoz, és a szemész szakorvos szerint ez valószínűleg állandó lesz” – áll a jelentésben .
 • Egy 50 éves oklahomai nő, akinek nem volt semmilyen egészségügyi állapota, központi retina vénás elzáródást (CRVO) észlelt 2 és ½ órával a Pfizer COVID-19 vakcina második adagjának beadása után a jobb szeménél látásvesztést okozott, egy másik VAERS-jelentés . “Jelenleg csecsemő-aszpirint írnak fel nekem, és injekciókat kell kapnom a szemembe, amikor macula ödéma jelentkezik, ami egy várható következmény, a retina vénájának vérrögével jár.”
 • “A Moderna vakcina 2. adagjának beadásától számított 12 órán belül occipitalis agyi infarktust tapasztaltam a bal occipitalis lebenyben” – áll a VAERS beszámolójában egy 73 éves floridai férfiről. “Ennek eredményeként a jobb felső negyedben perifériás látásromlásom van.”
 • Egy másik VAERS-jelentés egy 68 éves kaliforniai férfi négy napos kórházi kezelését és számos beavatkozását írja le az első Pfizer-oltó adag után: „A jobb szem állandó látásvesztése három héttel az első COVID 19 oltás után. Ág retina artéria elzáródással (BRAO) diagnosztizálták. ”

Korábbi koronavírus

Hooman Noorchashm, Pennsylvaniai immunológus arra figyelmeztetett, hogy az oltások az emberek 20-30% -nál, akiknél nemrégiben koronavírus fertőzés vagy lappangó COVID-fertőzés volt, katasztrofális eseményekhez vezethetnek. Ez lehet az oka annak, hogy egy 52 éves michigani férfit, akinek 2020. december 13- án diagnosztizálták a COVID-19-et , ezután 2021. december 22-én és január 10-én adatta be a vakcinákat, a második adag után egy nappal diagnosztizálták a szem artériájának trombusával, ami látásvesztést okozva a bal szemében.

Allergiás szembetegségek

Néhány szembetegség súlyos allergiás, „anafilaxiás” vagy „anafilaktoid” reakciók kapcsán fordult elő, amelyekről 915 VAERS-jelentés szerepel. Több mint 60 jelentés hivatkozik egyszerre „anafilaxiára” és szem tünetekre, mint egy 55 éves, ételallergiás asztmás nő esetében, akinek reakciója volt a Pfizer második adag COVID vakcinájára, és a VAERS jelentése szerint „egy szemorvos gondozásába került súlyos kettős látása, a szem keresztezése és a szem megereszkedése miatt”.

Övsömör

Egyes szemfájdalmi jelentések herpesz – vagy övsömör – fertőzéssel társulnak, amelyet a COVID oltást követően már potenciálisan megnövekedett kockázati tényezővé emeltek. Az egyik 30 éves nőről szóló jelentés szerint „súlyos jobb oldali szemfájdalmai” és „hólyagos kiütései, súlyos fájdalommal a jobb szemhéj felett” alakultak ki, miután januárban megkapta Johnson & Johnson-ot. A jobb szem Zoster Ophthalmicusát diagnosztizálták nála, és sürgősségi ellátásban kezelték. Miután a kiütése megrepedt, kilenc nappal később a jelentés időpontjában továbbra is súlyos neuropátiás fájdalmai voltak.

Uveitis

Nagy-Britanniában a koronavírus elleni vakcinázást követően 35 beszámoló készült az uveitisről – a szem középső rétegének gyulladásáról – április 21-ig, körülbelül négy hónappal a vakcinák decemberi bevezetését követően.

Ez kevésnek tűnhet, kivéve, hogy egy 2016-os tanulmány, amely a „vakcinával társult” uveitis eseteit kereste, 26 év alatt 289 jelentést talált három adatbázisból – ez évente körülbelül 11 eset, minden oltást beleértve. Ebben az esetben az uveitisről szóló jelentések sokszor magasabbak, mint amit az oltástól elvárhatunk.

“A sárga lapos jelentések jellege azt jelenti, hogy a jelentett események nem mindig bizonyított mellékhatások” – állítja a jelentéseket katalogizáló kormányzati honlap. “Egyes események egyébként is történtek, oltástól függetlenül.”

Míg a közegészségügyi tisztviselők gyakran állítják, hogy az oltásokkal kapcsolatos nemkívánatos események, csak „egy vagy kettő a millióból”, a brit Gyógyszer- és Egészségügyi Termékek Szabályozási Ügynöksége (MHRA) kijelenti, hogy a Pfizer / BioNTech és az AstraZeneca vakcinák esetében az összes jelentési arány „kb. 3-6 sárga kártya / 1000 beadott adag”.

Valamint, mivel az Egyesült Államok VAERS, és az Egyesült Királyság Sárga Kártyája passzív gyűjtési rendszer, általában csak a nemkívánatos események töredékét képesek megragadni. A Harvard Pilgrim Healthcare  tanulmány  kimutatta, hogy a vakcinával kapcsolatos nemkívánatos események kevesebb mint egy százalékát jelentik a VAERS-nek.

A Sárga Kártya jelentéseket felügyelő MHRA szóvivője arra a kérdésre, hogy a jelentett nemkívánatos szembetűnő események nagy számban voltak-e, egy e-mailben elküldött nyilatkozatában elmondta: „Folyamatosan felülvizsgáljuk a Sárga Kártya adatokat, valamint más adatforrásokat annak meghatározása, hogy a jelentések tartalmazhatnak-e korábban fel nem ismert kockázatokat. ”

A nyilatkozat hozzátette, hogy az ügynökség „statisztikai technikákat” alkalmaz, amelyek összehasonlítják az eseményeket azzal, amit általában elvárnának.  

“Mindent eseti alapon kell megvizsgálni, és nincs meghatározott kiváltó ok annak megállapítására, hogy valami összekapcsolható-e egy oltással” – áll az MHRA közleményében. “Minden jelentést folyamatosan felülvizsgálunk, figyelembe véve a rendelkezésre álló információkat, és hogy vannak-e más elfogadható magyarázatok.”

A kanadai koronavírus vakcina mellékhatásainak jelentési rendszerére április 23-ig jelentett 12 140 nemkívánatos esemény között nincs egyetlen szem rendellenesség – amely a többi ország rendkívül magas száma miatt kérdéseket vet fel Kanada jelentési folyamatával kapcsolatban.


A LifeSiteNews egy terjedelmes COVID-19 oltás háttéroldalt is készített (Angolul). Itt tekinthető meg. 


4 thoughts on “19 916 „szem probléma”, beleértve a vakságot, amit Európában jelentettek a COVID vakcinát követően

 1. Egy nagyon lényeges videó a “gen of function” virusról:

  Forrás:

  ServusTV-Film: „Corona – auf der Suche nach der Wahrheit“ Az igazság utáni kutatás.

  https://www.youtube.com/watch?v=NVsh0ameaDg

  A videót a linzi Prof. Martin Haditsch készitette.

  A videóban Prof. Roland Wiesendanger a 16:00-tól elmondja, hogy usa-ban 10 évvel ezelött lázas munka folyt a laborvirus létrehozásában.

  Emlékezzünk már a madárinfluenzára !

  Honnan jön ez a covid-19 virus ? Milyen jelek vannak egy zoonoszra ? ( àllatról emberre való terjedés )

  https://de.wikipedia.org/wiki/Roland_Wiesendanger

  Ezt az elnök Obama a nagy média visszhang miatt akkor megtiltotta a további kisérleteket, de erre a usa cég kivonult Kinában Vuhanba.

  Amikor 2019 dec.-ben a virus kitőrt, akkor Vuhanban a szerveren bazi nagy mennyiségü adatot töröltek.

 2. Ez előbb megadott videó nagyon részletesen bemutatja a koviddal kapcsolatos eseményket.
  Mert nagyon érdekes és fontos tényeket közöl.
  Ha valami nem világos szivesen fordítom ez egyes részeket. ( Legalább a lényeget gyorsan tudom közölni. )

  Ami számomra megrendíntő volt a covid virus kezelése Thájföldön.
  Ott nem ugy kezelik a beteget, aki korházban megy, mint nálunk. Ahol az első kiövetelmény a belépéskor egy PCR-teszt.
  Itt megnézik a tünetek alapján, hogy mi a beteg baja. És igy kezdenek neki egy esetleges kezelésnek.
  PCR-teszet csak akkor végeznek, ha a covid-ra jellemző tüneteket mutat a beteg.
  És nem raknak senkit a kalitkába, a kovid-osztályra, akinek nincsenek tünetei.

  A másik, hogy Thájföldön az embert emberként kezelik. És mit ad az Isten, itt az covid estek száma a No.-nak csak a töredéke.
  És ezek ilyen jó számokat jelentenek a mindenek feletti hatalommal rendelkező WHO-nak.

  Az Ivermectin: Nutzen bei Covid?-nt a floridai prof is kipróbálta.
  Az embert meghallgatta a szövetségi állam politika köre is ez ügyben.
  De usa-ra ( Mo. detto ) jellemző nem egy elutasításban volt része, de langyos víz semmi reakcióban.
  Az establishment itt is csak az oltáspártiak szekerét volt képes tolni.
  Pedig a nevezett gyógyszernek az oltással szemben mega sok előnye van

 3. Itt megint Prod. Dr. Haditsch beszél az oltásról. A videó egy kicsit régebbi ( Január 2021) , de még mindig aktuális.

  Prof. Dr. Martín Haditsch

  Forrás:
  https://www.youtube.com/watch?v=EVS4P5P7tzo

  Prof. Dr. Martín Haditsch tényeket mond és az igazságot.

  A Prof. Haditsch arról is szól, hogy teljesen egészséges embereket belehajszolják az oltásba, ami mellékhatásokkal jár.
  Ha nem oltatta volna be az illető, akkor egy korona fertőzés számára semmi veszéllyel sem járt volna.
  De most az oltás után a mellékhatásokkal élete végéig kinlódhat, vagy esetleg el is megy a túlvilgára.

  Azt mondja, hogy amikor egy oltóanyagot tesztelnek, akkor abban 40 ezer ember vesz részt és ebből csak 20 ezer kap valódi oltást, mert a többi placebot.

  Az összes aláír egy nyilatkozatot, hogy minden mellékhatást jelent.

  Mibe kerül ez monitorozás ? Ez nagyon, de nagyon drága.

  A mostani oltásnál már ilyenről nem lehet beszélni, mert ez sokkal rosszabb. Itt minden élesben megy.

  Itt olyan mellékhatások is vannak, amik csak esetlen 1, vagy 2 év után fognak jelentkezni.

  Ilyen 9 millió populációnál a nyomkövetés hogy fog müködni ?

  Sehogy.

 4. A orvostársadolmra nehezedő erős nyomás. Neg régi covid-történet a német hivatalos rádióból.

  Van egy orvosi praxis, ahol az emberek boldogok.
  A maszkot sem kellett annyira szigóruan viselni.

  De egyszer csak az asszisztenshölgy koronás lett.
  Mivel olyan munka-kolikás ( munkaszerető ) volt, ezért nem maradt otthon, amikor beteg lett. ( Ezt mondják most a másikak. )
  Tény az, hogy a PCR-teszt kimutatta, hogy a nő koronás.

  Erre az orvosi praxis összes betegét, több mint 150-et el kezdték tesztelni.
  Az eredményt nem közölték, de egy esetet sem mondtak.

  Most az orvos ellen boszorkény üldözési pereket rendeznek. Feljelentik a korona hygénia nem megfelelő be nem tartása miatt.
  Meg azért is, mert állítólag a német AfD-nek a tagja. Mert közben ezt is kiderítették.
  Meg az orvosra azt is ráfogták, hogy az alkalmazott hölgyet nem a munka törvénykönyvben előírtak alapján kezelte.
  ( Mint valami rabszolgatartás gyanús ügy lenne az egész. Vagy a beteg hölgyet késztették a nyomzók valami vallómásra
  az orvos ellen. )

  Sajnos ezt a hírt én sem tudtam egészen végig hallgatni, mert közben a dűh miatt lekappcsoltam.
  De ahogy kivettem a hírekből, a praxiszt több hónapra bezárják és az orvost vagy 150 ezer Euróra akarják büntetni.
  Ugy tudom, hogy a computerét, meg a mobilját is elkobozták.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük