17-08 Dr. Gődény György: Koronavírus, média, politika

Dr. Gődény György

 • Dr. Gődény György

  Szakgyógyszerész, a Magyar Szabadgyök-Kutató Társaság tagja, az Orvosok a Tisztánlátásért társadalmi kezdeményezés egyik alapítója.

  Gyógyszerészi diplomáját 1989-ben a Semmelweis Orvostudományi Egyetem Gyógyszerésztudományi Karán szerezte, majd 1995-ben gyógyszerellátásból szakvizsgát tett. 2013-ban az év gyógyszerésze címre jelölték, majd 2018-ban az általa vezetett gyógyszertár elnyerte Magyarország kedvenc patikája címet. Többszörös bajnok testépítő és amerikaifutball-játékos, erőnléti és fitneszedző. 2013-tól a magyar média- és filmipar egyik szereplője.  Már 2020 márciusától kollégáival azon dolgozik, hogy nemzetközi járványügyi szakemberek kutatási eredményeinek széleskörű megismertetésével a média által generált félelemkeltő pánikot csillapítsa.

  Dr. Gődény György
 • Dr. Gődény György

  2020 elejére a koronavírus elsöpörte az addig uralkodó két másik világtémát, a migráció és a klíma ügyét. Lassan nyilvánvalóvá válik, hogy a koronavírus őrület is egy okkal létrehozott folyamat, amelyhez kapcsolódó intézkedéseket megtapasztalva egyértelműen felismerhető, hogy mögötte elsősorban az a törekvés húzódik meg, hogy az ellenőrzöttség és az engedelmesség minél hatékonyabb globális rendszere tudjon létrejönni. Ezt pedig egy komplex manipulációs gépezet működteti, amely mögött a pénzhatalmi rendszer legfontosabb kiszolgálója, a globális véleményhatalomként működő média áll, és uralja az információs csatornákat. A független, szabad és objektív sajtó – legyen az elektronikus vagy nyomtatott – már a kezdetektől fogva utópia.

  Mindezek következtében egy széteső, a totális káosz felé haladó világban élünk. Ami van, lassan vagy inkább egyre gyorsabban hullik darabjaira. Eközben abban reménykedünk, hogy ha majd egyszer véget ér a járvány, és a kényszerű világ-leállás, akkor minden ugyanott folytatódik, ahol előtte abba maradt. Eszünkbe sem jut, hogy éppen az a világ amelyben élünk termeli újra azokat a roppant veszélyeket, amelyeknek következményeit most is elszenvedjük, és bármilyen bizonytalan és kockázatos is, de új irányt kell választanunk, ha egyszer valóban biztonságos és emberséges világot szeretnénk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük