Nem akarnak oltást az orvostanhallgatók, pert nyertek első fokon

Cikk a Médiaforrás.hu oldalról: https://mediaforras.com/nem-akarnak-oltast-az-orvostanhallgatok-pert-nyertek-elso-fokon-1153


A Marosvásárhelyi Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem vezetősége az ország több felsőoktatási intézményéhez hasonlóan szeptember elején úgy döntött, hogy csak a védettségi igazolással rendelkező – oltott vagy a Covid–19-en az elmúlt fél évben átesett – diákok mehetnek be az előadásokra, gyakorlatokra, vagy igényelhetnek lakhatást a kollégiumban. Az oltatlan diákok körében már akkor felháborodást keltett a döntés, többször tiltakozó felvonulást is szerveztek, majd öt oltatlan diák kezdeményesését felkarolva végül a Jászvásári Diákliga fordult a Megyei Törvényszékhez az ügyben – írja a Főtér.

A törvényszék első fokon fel is függesztette az egyetem döntését, az indoklás szerint nem lehet feltételekhez kötni a diákok oktatáshoz való jogát.

A jászvásári diákszervezet most a Marosvásárhelyi Diákliga vezetőségének lemondását kérte, amiért annak idején az egyetem mellett álltak ki.

Bár az ítélet ellen elvileg lehetne fellebbezni, az orvosi egyetem máris kiadott egy közleményt, amely szerint tudomásul vették a döntést és alkalmazni is fogják azt. A közlemény szerint a diákok 90%-a amúgy is be van oltva, és az előadások, gyakorlatok előtt ezután is megmérik a hallgatók hőmérsékletét, a maszkviselés és a kézfertőtlenítés pedig a továbbiakban is kötelező lesz.

4 thoughts on “Nem akarnak oltást az orvostanhallgatók, pert nyertek első fokon

 1. Alma Materem jelenkori tökös diákjainak csak gratulálni tudok innen: A kitartást és a józan ellenállást tolmácsoljátok mindannyiunknak.

  1. Nekem is egykori Alma Materem volt.Jelenleg, oltatlanság miatt lapátra tett tüdőgyógyászként, büszke vagyok ezekre a jövendőbeli Kollégákra,akik nem siettek vakon teljesíteni a törvénytelen utasításokat.

 2. Otthon, ahol a fiatalságnak még nem vette el a túlzott világiasság és a digitalizáció a teljes eszét, ott a mai orvosi és egészégügyi növendék józan eszükre hallhatva, együttes akaraterövel elérték kitüzött céljukat. Tiszta szívböl örülök a fiatal tudatos és lelkes akció sikerének. Manapság ez már ritka a fiatalság körében. Örülök, hogy az egyetem, ahol én is egykor tanultam, tiszteletben tartotta diákjai vivmányát.

 3. Hála a JóIstennek, hogy fiataljaink nem hagyják magukat holmi telhetetlen és megfelelési-kényszeres ROTHSCHILD-LAKÁJNAK és TALMUDISTA-BÁBOSAINAK!!!
  Van egyáltalán valaki önállóan gondolkodni merő ún. ORSZÁGVEZETŐ/ORSZÁGVESZEJTŐ, aki kritikusan ki merne állni, hogy végre valahára már “tiszta repülők csapódhassanak az új iker-tornyokba” a Kabbala számmisztikája szerint?!
  A biológiai laboratóriumban ahol a koronavírusokkal kísérleteztek a Galaxo tulajdona. Megdöbbentő, de a Galaxo is a Pfizer tulajdona.
  A Pfizer pénzügyeit a Blackrock irányítja, ami nem véletlenül az Open alapítvány (SOROS FUNDATION) pénzügyeit is kezeli, ami a francia AXA-t is hűen szolgálja.
  Az AXA-Grouphoz tartozik a német Winterthur, ami mily meglepő a koronavírusokkal kísérletező laboratóriumot építette Wuhanban.
  …amit „teljesen véletlenül” a Német Allianz megvett, ami Vanguard részvényes, ugyanakkor a Blackrock részvényese is.
  Ami a központi bankokat és a globális befektetési tőke egyharmadát irányítja!…- s nem mellékesen a Microsoft fő részvényese!!!
  Tulajdonosa Bill Gates pedig a PFIZER RÉSZVÉNYESE (AMELY „VÁLLALKOZÁS” LÉTREHOZTA a CSODAVAKCINÁT!!! ), és jelenleg a WHO legnagyobb szponzora!!!!
  Főként érdekes, hogy az US Blackrock konszern (az általuk kezelt vagyon 6,3 bill. $ főnöklobbistája pedig az a Friedrich Merz, aki jelenleg a CDU frakcióvezetője de jelöltette magát kancellár kandidátnak, Angela Merkel utódjának….
  Vérlázító dolgok ezek!
  Bill Gates Az oltások évtizede : https://youtu.be/lYSWF9uTkuE

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük